Hlavní obsah

Na letištích končí opatření proti ebole

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta odvolává k 1. květnu opatření proti ebole. Učinily tak i další evropské státy.

Foto: Petr Horník, Právo

Letiště Václava Havla Praha

Článek

„Jsem velice rád, že všechny případy, u kterých kontroly zaznamenaly možné nebezpečí styku s virem ebola, se následně nepotvrdily,“ řekl Právu ve středu ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD).

„V praxi to znamená, že lidé, kteří v nejbližší době navštíví některou z postižených zemí, nebudou již na žádném letišti v České republice procházet vstupním vyšetřením. Od 1. května nenajdou lidé ani pracoviště orgánu ochrany veřejného zdraví na Letišti Václava Havla v Praze,“ upřesnil Valenta.

Letiště Václava Havla zavádí opatření proti EboleVideo: Novinky

Vzhledem ke zklidňující se situaci ohledně výskytu eboly v zemích Západní Afriky řada evropských států opatření ukončila. Kontroly začaly 21. října 2014. Pracovníci orgánů ochrany veřejného zdraví zachytili 229 cestujících, u nichž bylo nutné vyvrátit riziko nákazy.

Reklama

Související články

Epidemie eboly má přes deset tisíc obětí

Přes 10 000 lidí zemřelo v západní Africe na ebolu, uvedla ve čtvrtek Světová zdravotnická organizace (WHO). Během epidemie, která vypukla před rokem, se...

Výběr článků

Načítám