Hlavní obsah

Pražské letiště pustí návštěvníky do neveřejných prostor

Novinky, fis

První dva květnové pátky budou dvojnásobným svátkem pro milovníky letectví. Tento i příští týden se totiž budou moci podívat do běžně nepřístupných prostor Letiště Václava Havla. Dozvědí se také více o jednotlivých profesích spojených s chodem letiště.

Foto: archiv Letiště Václava Havla

Proces odbavení letadla, i do toho návštěvníci letiště mohou tento víkend nahlédnout

Článek

Pražské letiště neodhalí o svátcích své „zákulisí“ poprvé. „Tyto exkurze se snažíme nabídnout na většinu státních svátků,“ řekla Novinkám mluvčí Letiště Václava Havla Marika Janoušková. Dodala, že loni akce probíhala během květnových svátků také, místa se však rychle rozebrala a mnoho zájemců se do útrob letiště nedostalo. Teď mají další šanci.

„Letos jsme připravili více exkurzí nejen na 1. a 8. května, ale i na navazující sobotu a neděli. V nabídce je několik tras, neoblíbenější je tzv. Trasa 2, která je vhodná pro všechny věkové kategorie. Během ní se návštěvníci dostanou ke starému vládnímu terminálu, seznámí se s biologickou ochranou letiště, s letištními hasiči, stanou se svědky průběhu odbavení letadla či budou moci sledovat starty a přistání bezprostředně u ranveje,“ prozradila Janoušková.

Místo v exkurzi je nutné si rezervovat předem ve vypsaných termínech. Své časy mají vymezené také amatérští fotografové. Ti se budou pohybovat povětšinou v okolí vzletové a přistávací dráhy, kde budou moci pořídit jedinečné momentky z bezprostřední blízkosti letadel a letištního provozu. Termíny prohlídek najdete zde.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám