Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do akvaparku na tobogánové mistrovství, na hrad za čarodějnicemi

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dubnový víkend přeje akcím pod širým nebem - výletům, sportování, trhům i zajímavým přehlídkám. Nahlédnete hlouběji do těžké práce hasičů, zkusíte si ochočit dravé ptáky a také si zařádíte na tobogánech.

Foto: Profimedia.cz

V čestlickém akvaparku o víkendu zažijete tobogánové dobrodružství.

Článek
Praha

Na kole do lanového parku

Jestli jsou vaše děti plné energie, nechte je, aby si ji v sobotu vybili sportem. Dům dětí a mládeže Praha 9 chystá cyklistický výlet z Řeže do lanového parku ve Vysočanech. Sraz bude v 9:00 na Masarykově nádraží, konec akce je naplánován na 17:30. Více čtěte zde.

Středověk v Liboci

Jarní středověká slavnost oživí v sobotu od 13:30 archeopark v Liboci. Uvidíte šerm, střelbu z luku, výrobu keramiky a nahlédnete do života našich předků. Více se dozvíte zde.

Čarodějnická sobota

Pohádkovou sobotu s čarodějnicí si užijete od 10:00 do 17:00 na Chvalském zámku. Nemusíte se bát, tahle čarodějnice je totiž hodná. Návštěvníky provede celým zámkem. Více zde.

Středočeský kraj

Tobogánové mistrovství

Aquapalace v Čestlicích pořádá v sobotu Mistrovství ČR v jízdě na tobogánu. Přihlásit se může každý. Podrobnosti naleznete zde.

Krajinou barona Ringhoffera

V sobotu ráno se můžete s rodinnou vydat na naučnou stezku Krajinou barona Ringhoffera, poznáte na ní Velkopopovicko a Kamenicko. Výlet začne na železniční stanici Mirošovice v 9:30, cílovou rovinkou bude Kamenice. Cestou budete ve Velkých Popovicích svědky křtu malých kůzlátek a prohlédnete si pivovar. Více se o programu dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Strakonické vítání

Trochu s předstihem budou v sobotu Strakonice vítat léto. Zahájení turistické sezóny proběhne na tamním hradě. Program bude vskutku pestrý. Tak například od 13:30 začne mrazivá show, po celý den se pak lze zúčastnit tvořivých dílen, nechat si něco namalovat na obličej nebo se ozdobit flitrovým tetováním. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Přehlídka hasičské techniky

Hasičský záchranný sbor ve Zbirohu zve v sobotu mezi 10:00 a 16:00 na přehlídku historické hasičské techniky. Uvidíte, jakým způsobem bojovali hasiči s požárem v minulosti a budete si také moci zasoutěžit o tematické ceny. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Den sokolnictví a lovectví

Horní hrad se v sobotu zaměří na sokolnictví a lovectví. Účastníci si prohlédnou přes 20 druhů dravců a sov a budou je moci pustit i z vlastní ruky. Mimo jiné také vystoupí dětská šermířská skupina. Program odstartuje okolo 10:00. Více zde.

Ústecký kraj

Oslavy zooparku

Podkrušnohorský zoopark v Chomutově slaví 40. narozeniny, proto je na celý víkend připraven speciální program. Vystoupí kejklíř, proběhne rytířský turnaj, bude se žonglovat, tančit a mnoho dalšího. Kompletní program naleznete zde.

Parním vlakem k Řípu

Lokomotiva Šlechtična potáhne v neděli parní vlak mířící na Řípskou pouť (i jinam). Pouť se koná od pátku až do neděle. Více se o cestě vlakem dozvíte zde.

Liberecký kraj

Medvědí klan na Sychrově

V sychrovském zámeckém sklepení se zabydlel Medvědí klan. Návštěvníci se tam dozvědí více o životě medvědů. Navíc je výstava propojena s Cestou za pokladem Medvědího klanu, v rámci které si děti projdou zámecký park a pátrají po ukrytém pokladu. V dubnu můžete zámek navštívit denně mezi 9:00 a 15:30. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Trhy a vláčky

V sobotu zámecké nádvoří v Novém Městě nad Metují zaplní trhy. Potrvají od 9:30 do 17:00. Zároveň máte o víkendu možnost si na zámku prohlédnout výstavu vláčku. V sobotu mezi 9:00 a 17:00, v neděli od 9:00 do 16:00. Více zde.

Pardubický kraj

Veselý kopec zahajuje sezónu

V sobotu od 10:00 do 15:00 zahájí turistickou sezónu skanzen Veselý Kopec ve stejnojmenné osadě. Účastníky čeká kulturní program včetně kreativních dílen pro děti. Více hledejte zde.

Vysočina

Čarodějnická neděle

Třebíčská expozice Cesty časem zve na Čarodějnickou neděli. Začne v 10:00 a zúčastnit byste se jí měli v převleku. Otevřen bude tvořivý koutek, výcvik létaní na koštěti či kurz vaření lektvarů. Více zde.

Jihomoravský kraj

Automobilová přehlídka

Technické muzeum v Brně na víkend připravilo přehlídku automobilové techniky s podtitulem To bude jízda. Návštěvníci se v rámci akce podívají do jindy nepřístupných prostor dřívějších kasáren, které nyní slouží jako muzejní depozitář. Uvidíte stařičké užitkové vozy, prostředky hromadné dopravy a mnoho dalšího. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Bludimíra na Úsově

Zámek Úsov ovládne v sobotu čarodějnice Bludimíra. Od 9:00 do 14:00 návštěvníky provede po zámeckých komnatách, od 15:30 se pak můžete zúčastnit čarodějnického odpoledne. Například bude vyhlášena soutěž Miss čarodějnice. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Pálení čarodějnic na Lukově

Hrad Lukov bude v sobotu od 20:00 pálit čarodějnice. Uvidíte ohňovou show, historický šerm a děti si budou moci i zasoutěžit. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Přízrak na Sovinci

Na Sovinci o víkendu uvidíte ukázky bojového umění s mečem, sokolníky a můžete také navštívit vyhlídkovou věž. Časy jednotlivých aktivit a více o programu naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám