Hlavní obsah

Českých turistů v Německu rok od roku přibývá

Novinky, fis

Německo se už popáté za sebou raduje z meziročního nárůstu turistů. V roce 2014 zaznamenalo 75,5 miliónu přenocování zahraničních turistů v ubytovacích zařízeních s více než 10 lůžky. To znamenalo proti roku 2013 nárůst o pět procent. Významný podíl na tom mají také turisté z Česka.

Foto: Profimedia.cz

Německé tradice nejsou jen o krojích a pivu.

Článek

Statistiky ukazují, že v loňském roce do Německa (na více než jeden den) zavítalo přes 978 tisíc českých turistů, v roce 2013 jich bylo asi o 71 tisíc méně. Zatímco meziročně stoupl počet přenocování českých turistů v Německu o 7,9 procenta, od roku 2006 narostl o 50 procent.

Aby se v roce 2015 podařilo tato čísla zvýšit alespoň na rovný milión, chystají naši sousedé novou turistickou kampaň. „Chceme Německo propojit s pozitivními emocemi a zážitky,“ řekl na středeční tiskové konferenci vedoucí Německé turistické centrály pro ČR a SR Karel Zelený.

Aktuální kampaň se bude opírat o tři hlavní témata: Kulinářské Německo, Živé tradice, Umění a řemesla. „V Německu je spousta zajímavých tradic, o kterých jsem sám donedávna nevěděl,“ přiznal Zelený.

Zmínil také, že v zemi existuje až 300 druhů chleba, 1400 pivovarů, 1500 druhů salámu a 10 000 trhů a lidových slavností. „Není to jen o těch největších akcích, jako je Oktoberfest a vánoční trhy v Drážďanech,“ doplnil.

Foto: Profimedia.cz

Letošní turistická kampaň se zaměří také na podporu německé gastronomie.

Právě regionální speciality a zvyky mají přilákat zahraniční turisty, aby Německo ochutnali a zažili na vlastní kůži. Podle výzkumů totiž až 21 procent zahraničních cestovatelů už v minulých letech mířilo do země právě kvůli tradicím a historii.

Inspirace pro kratší i delší dovolenou

A o co že byste v Německu neměli ošidit své chuťové buňky? Tak například ve Spreewaldu ochutnejte nakládané okurky, v Brémách kávu, v Hamburku delikatesy rybího trhu (když si přivstanete), v Lübecku pak marcipán.

Pokud vás gastronomie příliš neláká, zaujme vás možná shánění krav do údolí v Bavorsku, srbské Velikonoce v Sasku, masky Kolínského karnevalu nebo Cibulový trh v Durynsku.

Jestliže holdujete řemeslům, zamiřte do Dolního Saska podívat se na modrotisk, kterým se už odedávna barví oděvy, v braniborském Spreewaldu zase zjistíte, jak to vypadá, když se pošta rozváží po vodě.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Doprava po Německu

Pokud neradi cestujete autem do zahraničí, nebo nemáte tu možnost, lze využít vlaků či autobusů Deutsche Bahn.

Vlakem Euro-City se z Prahy bez přestupu dostanete do Drážďan, Berlína i jiných částí Německa.

IC Busem pak z Prahy dojedete například do Norimberka či Mnichova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám