Hlavní obsah

Muzeum Grévin se rozroste o další pobočky

Zahraniční pobočky slavného pařížského muzea voskových figurín Grévin, které v minulých dvou letech vznikly v Montrealu a Praze, se letos a příští rok rozšíří o další dvě. Jedna bude v jihokorejské metropoli Soulu a druhá později ve švýcarském městě Vevey. Uvedla to agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Úchvatné prostory muzea Grévin v Paříži

Článek

První pobočka v Asii se otevře 11. července. Bude mít rozlohu 3500 metrů čtverečních a budou zde k vidění desítky voskových kopií asijských a mezinárodních osobností, například papeže Františka či zpěváka Michaela Jacksona. Na jaře 2016 se otevře pobočka i ve švýcarské usedlosti filmové hvězdy Charlieho Chaplina ve Vevey.

Foto: Profimedia.cz

Vstup do pražské pobočky Muzea Grévin v Celetné ulici

Musée Grévin Praha první návštěvníky přivítalo 1. května 2014. Na ploše 3000 metrů čtverečních ve třech patrech domu v Celetné ulici nabízí tuzemské i zahraniční osobnosti.

Jsou mezi nimi například Karel Gott, Lucie Bílá, Dagmar Havlová, Tereza Maxová, Jolana Voldánová, Petr Čech, Dominik Hašek a Roman Šebrle.

Foto: Profimedia.cz

Figurína Karla Gotta v Muzeu Grévin

Francouzské muzeum voskových figurín Grévin si vybralo Prahu jako svou druhou pobočku mimo Paříž, první je v Montrealu, kde zahájila svou činnost v dubnu 2013.

„Tvorba jedné sochy pro muzeum Grévin trvá minimálně tři měsíce a náklady na ni začínají na miliónu korun. Podílí se na ní sochaři, vlásenkáři, kostyméři a další zástupci uměleckého týmu Grévin Paris," upřesnila loni zástupkyně pražského muzea Grévin Linda Hodíková.

Dodala, že na celém procesu výroby jedné figuríny se podílí až 15 osob a k výrobě soch spotřebují 130 litrů laku a 100 kilogramů vosku ročně. Pařížské muzeum Grévin vystavuje figuríny několika set známých osobností a ročně uvítá až 800 000 návštěvníků.

Foto: Profimedia.cz

Figurína Harrisona Forda v roli Indiana Jonese v pražském Muzeu Grévin

Grévinovo muzeum bylo otevřeno v roce 1882 a dal je dohromady výtvarník Alfred Grévin na popud novináře Arthura Meyera. Společnost Compagnie des Alpes, která muzeum vlastní, má také zábavní parky, stejně jako lyžařské areály, které jsou její hlavní aktivitou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám