Hlavní obsah

Nejnavštěvovanější destinací USA bylo v loňském roce Orlando

Více než 62 miliónů návštěvníků loni zavítalo do amerického Orlanda, kde se nacházejí zábavní parky firem Walt Disney či Universal. To z města aktuálně dělá nejnavštěvovanější turistickou destinaci ve Spojených státech. Ve srovnání s předchozím rokem se počet turistů zvýšil o pět procent, jak uvedla místní cestovní agentura Visit Orlando.

Foto: Profimedia.cz

Americké Orlando z ptačí perspektivy

Článek

V rámci USA se Orlandu v počtu turistů nejvíce blíží město New York, které loni navštívilo 56,4 miliónu lidí. Zatímco v celkovém součtu návštěvníků vede slunné Orlando na Floridě, zahraničních turistů zavítalo více do New Yorku — bylo jich 12,2 miliónu, což je oproti Orlandu téměř dvojnásobek.

Orlando současně oznámilo, že od července bude mít letecké spojení s Kubou. Létat se začne jednou týdně a letiště předpokládá, že koncem léta by mohl přibýt ještě jeden týdenní spoj. Zpáteční letenka má stát 429 dolarů (více než 11 000 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Walt Disney World v Orlandu

Loňskému růstu počtu turistů v Orlandu podle turistické agentury pomohla renovace a expanze tematických parků. Universal Orlando otevřel již druhou atrakci s tematikou Harryho Pottera a Walt Disney World dokončil New Fantasyland, napsaly agentury AP a Reuters.

Orlando v číslech

Město bylo založeno v druhé polovině 19. století.

Žije tam okolo čtvrt miliónu obyvatel, v celé metropolitní oblasti pak o dva milióny více.

Walt Disney World byl otevřen už v roce 1971.

V 60. letech minulého století vzniklo ve městě letiště Orlando Jetport, předchůdce dnešního Orlando International Airport.

Dalšími turisticky atraktivními místy jsou v Orlandu například vodní zábavní park SeaWorld nebo zážitkový park Islands of Adventure, v němž je mimo jiné vybudován Jurský park.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám