Hlavní obsah

Podivný zábavní park, kde se návštěvník pořádně zapotí. Jinak se nesveze

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak trochu bizarní areál vybudoval v severoitalských lesích muž jménem Bruno vlastníma rukama. Unikátní zábavní park Ai Pioppi disponuje snad všemi známými atrakcemi. K jejich spuštění ale zdaleka nestačí, aby se návštěvník usadil a zapnul si pás.

BEZ KOMENTÁŘE: V parku Ai Pioppi musí atrakce pohánět člověk vlastní silou

 
Článek

Všechno začalo v létě 1969. Bruno tehdy snil o vlastní restauraci, do které se strávníci budou rádi vracet. Pak ho napadlo vybudovat k ní ještě zábavní areál, ve kterém si děti užijí legraci a dobrodružství. Spokojená rodina pak jistě přijde znovu.

Bruno se tedy naučil svářet a dělat vše potřebné k sestrojení obřích atrakcí. Od těch jednoduchých se vypracoval k čím dál komplikovanějším konstrukcím.

V lesích nedaleko italského města Treviso tak vyrostl jeden z nejzvláštnějších zábavních parků na světě. Návštěvníci tam totiž atrakce musejí rozpohybovat vlastní silou a vahou.

Vrzání patří k zážitku

Kmitání návštěvníků parku připomíná animovanou rodinku Flinstounových v primitivním vozidle. Bez jejich nohou by nejelo, stejně jako se bez lidské námahy nerozpohybují místy zrezivělé a vrzající atrakce v Ai Pioppi.

K dispozici je houpačka, kolotoč, děsivě dlouhá skluzavka a dokonce i horská dráha. Hosté Brunovy stejnojmenné restaurace mají vstup do parku zdarma. Kdo si tam troufne skotačit hned po jídle, je však otázka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám