Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Soutěžit do Hopsária nebo za medvědy na Točník

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábavný víkend plný soutěží, pohybu a her čeká na vaši rodinu i tento týden. K dovádění láká Hopsárium v Českých Budějovicích, k poznání pak třeba Ptačí svět na Chvalském zámku a Svět techniky v Ostravě. Čas pro kreativitu zase nabízí expozice lega v Lanškrouně nebo Hry a klamy ve Starém Městě.

Foto: Profimedia.cz

Sousedící hrady Točník (vlevo) a Žebrák (vpravo)

Článek
Praha

Hledání pokladu

Dobrodružná neděle čeká ty, kteří se vypraví hledat poklad Starého orla. Výprava, která začne v 10:00, zavede účastníky mimo jiné na návštěvu záchranné stanice Panthea. Ta je domovem raněných či nemocných zvířat. Výlet Modřanskou roklí potrvá zhruba do 16:00. Více hledejte zde.

Malování mandal

Kreativní program pro větší děti proběhne v neděli od 15:00 v Klubu Klamovka. V rámci 90minutové dílny se naučí malovat mandaly. Budou jim k tomu stačit pastelky. Více zde.

Ptačí i mořská říše

Interaktivní výstava Ptačí svět přenese od soboty od 15:00 návštěvníky Chvalského zámku vysoko do oblak. Zároveň zámek nabídne také expozici lastur, mušlí a škeblí z různých koutů planety. Děti čeká nejen prohlížení, ale také hry. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

S medvědy na Točníku

Hrad Točník zahájí v sobotu od 11:00 novou turistickou sezónu. Návštěvníky přivítají také tamní medvědí obyvatelé - Agáta a Martin. Více hledejte zde.

Pirátský víkend v akvaparku

Aquapalace v Čestlicích zaplní přes víkend námořníci a piráti. Zařádit si do rozbouřených vod můžete přijít v sobotu i v neděli. Na děti dohlédnou animátoři. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Proskákaný víkend

V sobotu i v neděli od 14:00 navštivte s dětmi českobudějovické Hopsárium. Budou si tam totiž moci zasoutěžit. Kromě toho se samozřejmě parádně vyřádí. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Park gigantických obrů

Dinopark v Plzni zve od dubna návštěvníky do svého areálu denně mezi 8:00 a 18:00. Procházka mezi napodobeninami pravěkých tvorů v životní velikosti ohromí i dospělé. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Hurá za Indiány

Městské muzeum v Mariánských Lázních zve rodiče s dětmi na sobotní Hrátky s Indiány I. Proběhnou mezi 10:00 a 16:30. Účastníci se dozvědí zajímavosti ze života Indiánů a vyrobí si například vlastní indiánskou čelenku. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Tajemný průvodce

Od dubna provádí o víkendech návštěvníky děčínského zámku Zikmund z Vartenberka. Prohlídky s tímto speciálním průvodcem začínají vždy v 10:30, 14:00 a 15:30. Zámecká 13. komnata se poprvé v nové sezóně otevře v neděli. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Stezka hastrmanů

V sobotu od 13:30 proběhne v Brništi tradiční Otevírání stezky hastrmanů. Děti si užijí hry, kreativní dílničky, diskotéku a další zábavu. Více informací naleznete zde.

Odemykání Jizery

Vodáci v sobotu od 10:00 začnou odemykat řeku Jizeru. Tradiční akce se uskuteční na Žluté plovárně na Malé Skále. Těšit se můžete na horkovzdušný balón, pro děti budou připraveny atrakce a pohádková louka. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Nordic walking

Máte rádi nordic walking nebo byste si tuto sportovní disciplínu chtěli vyzkoušet? Pak přijďte v sobotu v 8:30 na Trčkovo náměstí v Opočně. Různě dlouhé trasy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Startu bude předcházet úvodní instruktáž. Zúčastnit se můžete i se svými ratolestmi. Více zde.

Pardubický kraj

Kostičková expozice

Městské muzeum Lanškroun vystavuje Svět barevných kostek. V expozici tak najdete nejrůznější výtvory ze stavebnice lego. O víkendech si je můžete prohlédnout mezi 13:00 a 17:00. Více informací hledejte zde.

Vysočina

Prohlídky Pohádkové vesničky

V sobotu i v neděli proběhnou v Pohádkové vesničce Podlesíčko komentované prohlídky. Potkáte se během nich s místní čarodějnicí Kanimůrou. Více si přečtěte zde.

Jihomoravský kraj

Válečníci na Veveří

Jihomoravský hrad Veveří budou v sobotu okupovat napoleonští bojovníci. V rámci programu mimo jiné uslyšíte salvy z děl a nahlédnete do života na hradě za dob minulých. Více zde.

Olomoucký kraj

Pohádkové prohlídky

Zámek Plumlov zve v sobotu na pohádkové prohlídky. Proběhnou mezi 10:00 a 18:00 (poslední začne v 17:00). Setkáte se například s Kubou Dařbujánem nebo lakomcem Pandrholou. Organizátoři doporučují rezervaci vstupenek předem. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Hry a klamy

Že lze do vědy a techniky pronikat zábavným způsobem, dokazuje interaktivní výstava Hry a klamy, která zabaví děti i dospělé. Až do konce května ji najdete v areálu firmy Kovosteel ve Starém Městě. Otevřená je denně mezi 10:00 a 17:00. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Do Světa techniky

Velký i malý Svět techniky v Ostravě chystá pro děti zajímavý víkendový program. Budou v rámci něho poznávat, učit se, ale také se bavit. Navíc se mohou těšit i na promítání a pohádky. Do programu nahlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám