Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: S hastrmanem za vodníky nebo do kláštera za Lotrandem

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhý velikonoční víkend láká na otevření či velikonoční výzdobu hradů a zámků. K návštěvě láká i karlovarská sklárna nebo klášter v Broumově, kterým návštěvníky provede postava pohádkového loupežníka Lotranda. Hastrman turistům zase ukáže zákoutí Vltavy.

Foto: archiv Muzea pověstí

Hastrman o víkendu provede kolem Vltavy

Článek
Praha

Koledování na Bobovce

Vykoleduj si jízdu je název nedělní akce Bobové dráhy na Proseku. Proběhne od 10:00 do 16:30. Děti budou malovat, zdobit pomlázky a perníky a také soutěžit. Více se dozvíte zde.

Průvodce hastrman

Poznejte blíže život kolem Vltavy. V neděli bude vaším průvodcem sám hastrman. Od Hergetovy cihelny vás zavede k vodníkům. Více se dočtete zde.

Velikonoční planetárium

Planetárium Praha přichystalo pro rodiny s dětmi na velikonoční prázdniny nabitý program. Od čtvrtka do pondělí bude promítat nejrůznější programy. V sobotu se promítání protáhne až do večera. Od 19:00 totiž diváci zhlédnou pořad Všechna zatmění Slunce. Více zde.

Středočeský kraj

Nová sezóna v Mirakulu

Park Mirakulum v Milovicích o víkendu přivítá novou návštěvnickou sezónu zábavným programem. Děti se mohou těšit na hry, hádanky, tančení a soutěžení. Více hledejte zde.

Otevření zámku v Hořovicích

Pohádkovou zemi ve sklepení hořovického zámku navštivte třeba v sobotu během zahájení nové návštěvnické sezóny. Výlet si sem můžete udělat po celý prodloužený víkend. Více zde.

Jihočeský kraj

Velikonoční zoo

V neděli mezi 13:00 a 16:00 proběhne v Zoo Hluboká speciální program. Návštěvníci budou poznávat i hledat ptačí vajíčka a budou svědky komentovaného krmení i křtu mláďátek. Děti popustí uzdu fantazii v tvořivém koutku. Více naleznete zde.

Žongléři na Dívčím Kameni

Soutěže, hry, speciální prohlídku a vystoupení žonglérů naplánoval na neděli od 10:00 do 16:00 hrad Dívčí Kámen. Účastníci velikonoční akce si vyzkoušejí zacházení s prakem, lukostřelbu a mnoho dalších nesnadných dovedností. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Zahájení zámecké sezóny

V sobotu v 10:00 slavnostně otevře své brány návštěvníkům zámek Kozel. Počínaje tímto každý víkend proběhnou prohlídky s tajemným Radoušem, který otevře 13. komnatu. Více se dočtete zde.

Karlovarský kraj

Velikonoce ve sklárně

Exkurze sklářské hutě a muzea plánuje na sobotu k příležitosti Velikonoc karlovarská sklárna Moser. Děti se zabaví v kreativní dílně. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Soutěžení v zoo

Návštěvu zoologické zahrady si můžete o velikonočním víkendu zpestřit soutěžením. Ve hře je zajímavá cena. Více se dozvíte zde.

Hrátky se zvířátky

Jízdy na ponících i velkých koních, sokolnické ukázky, výcvik dravců či sov a mnoho dalšího zažijí účastníci akce Velikonoční hrátky se zvířátky v Braňanech. Uskuteční se v sobotu. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Svatá Barbora na Grabštejně

Příjezd svaté Barbory na hrad Grabštejn uvidí návštěvníci v sobotu. Proběhnou i prohlídky na okruhu Za tajemstvím sochy sv. Barbory. V pondělí pak hradní areál zahalí Velikonoce. Na programu jsou mimo jiné speciální prohlídky. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Do kláštera s Lotrandem

Broumovský klášter si o víkendu můžete projít s loupežníkem Lotrandem. Postavu možná znáte z televizní pohádky Lotrando a Zubejda. V sobotu a v neděli prohlídky proběhnou v 10:00 a 14:00. Více čtěte zde.

Odemykání náchodského zámku

Zámkem Náchod vás v sobotu provede Ottavian Piccolomini. Prohlídky Piccolominské expozice proběhnou v 10:00, 12:00 a ve 14:00. Ozvláštní je hudební vystoupení. Více zde.

Pardubický kraj

Velikonoční lyžovačka

Od pátku až do pondělí potrvá sportovně nabitý program v resortu Dolní Morava. Jestli jste s rodinou tuto sezónu příliš neužili hory a zimní dovolenou, máte jednu z posledních příležitostí. Velikonoční lyžování v Dolní Moravě bude propojené s hravým a pohádkových programem pro dětské účastníky. Vše se dozvíte zde.

Vysočina

Velikonoční jarmark v Telči

Od 9:00 do 17:00 osídlí nádvoří telčského zámku jarmark. Zakončí ho jarní slavnost pro děti. Během dne si prohlédnete záplavu tradičních výrobků a dobrot, ale i tvořivé dílny. Více zde.

Jihomoravský kraj

Vaření na Bítově

Hrad Bítov v sobotu uvítá návštěvníky v nové sezóně nejen prohlídkou, ale také voňavou ukázkou vaření ve zdejší kuchyni. Mlsné jazýčky budou moci dokonce ochutnat. Více zde.

Olomoucký kraj

Dětský jarmark na hradě

Velikonoční jarmark speciálně zaměřený na rodiny s dětmi chystá na sobotu hrad Šternberk. Od 10:00 do 16:00 bude připraven program plný tradic. Hrad bude otevřený i v neděli a v pondělí mezi 10:00 a 17:00. Více se dočtete zde.

Zlínský kraj

Farmářský trh ve Fryštáku

Farmářský trh s velikonoční tematikou v sobotu od 8:00 oživí město Fryšták. Uvidíte tradiční řemesla a sváteční dekoraci, poslechnete si živě jazz a dětem se budou líbit hospodářská zvířata. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Na Slezskoostravský hrad za lotrem

Loupežný rytíř Xaver Yáchym Zahozenec vás tento víkend poprvé v nové sezóně provede Slezskoostravským hradem. Do interaktivní prohlídky se zapojí i turisté. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám