Hlavní obsah

AirBerlin začíná létat do Prahy. A hned ve velkém

Novinky, jky

Německý letecký dopravce AirBerlin bude od poloviny dubna létat do Prahy. Nejde přitom jen o nějaký namátkový pokus, ale o plnohodnotné pokrytí linky Praha–Berlín hned od počátku. Půjde totiž o 20 spojů týdně.

Foto: Profimedia.cz

Letoun aerolinek AirBerlin. Ilustrační foto

Článek

Mezi letištěm Václava Havla Praha a berlínským letištěm Tegel budou AirBerlin létat ve všední dny s frekvencí třikrát denně, o víkendu budou pak zajišťovat spojů pět. Pro Čechy neznamená nová linka jen jednoduché spojení s Berlínem, ale také značně jednodušší využití navazujících letů německých aerolinek.

„AirBerlin vytvoří pro cestující z Prahy další možnosti spojení se vzdálenějšími místy, jako jsou Abú Dhabí, Chicago či Moskva, nebo s destinacemi na severu Evropy,“ komentoval přínos nové linky ředitel pro letecký obchod Letiště Praha Jiří Vyskoč.

Čeká se vzestup

„V současné době mezi Prahou a Berlínem cestuje ročně okolo 13 tisíc cestujících v jednom směru. Očekáváme, že AirBerlin v prvním roce provozu přepraví mezi oběma metropolemi asi 41 tisíc cestujících,“ uvedl Vyskoč.

První odlet z Prahy bude již v 6:10 ráno, poslední pak v 19:30. Zpět poletí první spoj v 7:50 a poslední ve 21:05. Na lince budou aerolinky využívat letoun Saab 2000 s kapacitou 50 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám