Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do Ctěnic za kouzly, Teplice zvou na archeologické bádání

Novinky, fis

Památky, které v zimním období podřimovaly se zavřenými branami, se pomalu probouzejí k životu. Naopak ty, které byly návštěvníkům otevřené, chystají poslední zimní prohlídky před začátkem jara. Kromě toho láká konec týdne ke sportu a hrám.

Foto: Profimedia.cz

Zámecký areál Ctěnice

Článek
Praha

Kouzlení v zámeckém areálu

Akci nazvanou Kouzelník Fyzika plánuje na sobotu od 14:00 zámecký areál Ctěnice. Program, který bude probíhat v pravidelných 45minutových blocích, má za úkol probudit v dětech zájem o přírodní vědy. Samozřejmě zábavnou formou prostřednictvím různých pokusů a her. Více se dozvíte zde.

Sportovní odpoledne

Galerie Harfa přichystala na sobotu pro malé neposedy sportovní odpoledne. Od 14:00 do 18:00 si vyzkoušejí tenis, gymnastiku, běžecký trénink i minigolf. Dohlížet na ně budou profesionální instruktoři. Více informací naleznete zde.

Běh Zakázankou

Běh dvojic Zakázankou o pohár ředitele zoo odstartuje v pražské zoologické zahradě v neděli dopoledne. Program začne v 10:00 u spodní části stezky Zakázanky. Předchozí registrace závodníků je nutná. Vše se dočtete zde.

Středočeský kraj

Vítání jara ve skanzenu

Do světa tradic a jarních zvyklostí předků nahlédnete od tohoto víkendu v Polabském národopisném muzeu Přerov nad Labem. Zavítat sem můžete od 9:00 do 17:00 (poslední vstup je možný v 16:00). Více se dozvíte zde.

Pečecká desítka

Běžecký závod ve vícero kategoriích pořádají v sobotu středočeské Pečky. Od 8:30 se poběží na žákovských tratích v parku, v 10:10 odstartuje lidový běh, v pravé poledne pak hlavní závod na 10 kilometrů. Veškeré informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Zimní hrad Rožmberk

O víkendu se nabízí jedna z posledních příležitostí před nástupem jara zažít atmosféru zimního hradu Rožmberk. Víkendové prohlídky začínají v 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00. Více si přečtěte zde.

Boulderové závody

V sobotu od rána budou horolezci i fanoušci tohoto sportu nastoupeni v českobudějovickém Salesiánském středisku mládeže. Tam se totiž uskuteční boulderové závody na horolezecké stěně. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Velikonoční jarmark

Na zámku Hradiště navštivte v sobotu mezi 9:00 a 16:00 Velikonoční jarmark. Prohlédnete si na něm tradiční i nápadité dekorace a ochutnáte řadu pochoutek. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Astronomické odpoledne

V sobotu od 15:00 zažijí návštěvníci karlovarské hvězdárny odpoledne plné astronomických pořadů a pohádek. Když budou mít štěstí a obloha bude jasná, podívají se také dalekohledem. Více zde.

Ústecký kraj

Archeologie v Teplicích

Fascinují vaše děti pravěcí dinosauři a bádání v minulosti? Pak je jistě nadchne sobotní program OC Olympia v Teplicích, kde si vyzkoušejí archeologické hledání v písečném nalezišti. K dispozici bude také výtvarný koutek. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Setkání s Krakonošem

Krakonoš v sobotu zavítá do Harrachova. Přivítat ho přijdou zástupy masek. Program začne už v dopoledních hodinách a potrvá do podvečera, kdy ho ukončí šermířsko-ohňová show. Kompletní harmonogram akce naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Evoluce člověka v archeoparku

V sobotu i v neděli od 9:00 do 16:00 se návštěvníci Archeoparku pravěku ve Všestarech dozvědí spoustu zajímavého o vývoji člověka. Budete si dokonce moci vyzkoušet, jak s kamennými nástroji naši předchůdci pracovali. Více čtěte zde.

Výstava vláčků

Střední průmyslová škola v Dobrušce hostí o víkendu výstavu vláčků. Modely si můžete přijet prohlédnout v sobotu mezi 9:00 a 17:00 nebo v neděli od 9:00 do 16:00. Více zde.

Pardubický kraj

Jaro v Poličce

Centrum Bohuslava Martinů v Poličce zve na výstavu Fijala, růže, mláďátka - jaro klepe na vrátka. V expozici nahlédnete do života našich předků a dozvíte se více o tom, jak po zimě opět začínali pracovat s přírodou a vším, co přináší. Otevírací doma je od 9:00 do 12:00 a následně od 12:30 do 16:00. Více čtěte zde.

Vysočina

Konec zimy v Pohádkové vesničce

V průběhu obou víkendových dní můžete navštívit Pohádkovou vesničku Podlesíčko. Pokaždé ve 14:00 začne program s komentovanou prohlídkou, čarodějnicí Kanimůrou a dětskou soutěží. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Maškarní odpoledne

Hrušovany u Brna zvou v sobotu od 14:00 do 18:00 na dětské maškarní. Uskuteční se v místní sokolovně. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

For Model 2015

Od pátku do neděle si chlapci a muži přijdou na své na Výstavišti Flora Olomouc. For Model je výstava modelů letadel, lodí, vozů i hradů a pevností. V sobotu je expozice k vidění od 9:00 do 18:00, v neděli se uzavře o hodinu dříve. Vše se dočtete zde.

Zlínský kraj

Hry a klamy

V Kongresovém centru REC Group ve Starém Městě najdete interaktivní putovní expozici iQparku Liberec. Jmenuje se Hry a klamy a dotýkání se exponátů je na ní nejen dovoleno, ale dokonce i přikázáno. Výstavu můžete navštívit denně od 10:00 do 17:00. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Pohádková neděle v Třinci

V neděli do Třince zavítá známá pohádka Princezna se zlatou hvězdou na čele. Kde? V KD Trisia. V kolik? V 15:00. Těšit se můžete na princeznu Ladu i krále Kazisvěta. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám