Hlavní obsah

Turistky, které vyryly svá jména do zdi Kolosea, v Itálii zatkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská policie zadržela a obvinila z vandalství dvě americké turistky, které vyryly svá jména na zeď slavného Kolosea v centru Říma. Hrozí jim za to podmíněné vězení a vysoká peněžitá pokuta.

Foto: Profimedia.cz

Starobylé římské Koloseum

Článek

Podle agentury AP čelí obvinění ženy ve věku 21 let a 25 let z Kalifornie, které za sebou nechaly osmicentimetrové rýhy ve vyšším patře starobylé památky. [celá zpráva]

Dívky se za provinění omluvily a byly propuštěny na svobodu. Souzeny budou podle všeho v nepřítomnosti a účet jim bude doručen.

Loni v listopadu byl podobně obviněn ruský turista, který vyryl do kamene v Koloseu svoje iniciály. Byl odsouzen k podmíněnému trestu čtyř měsíců vězení a pokutě 20 000 eur (545 000 korun).

Koloseum bylo postaveno mezi lety 70 až 80 našeho letopočtu. Konaly se tam gladiátorské zápasy, ale i zápasy s divokou zvěří, rekonstrukce známých bitev či popravy.

V současnosti je celý objekt restaurován, jeho oprava má stát 25 miliónů eur (697,1 miliónu Kč) a skončit má v roce 2016. Koloseum loni přilákalo navzdory restaurátorským pracím rekordní počet turistů. Celkem dominantu italského hlavního města loni navštívilo 6,262 miliónu turistů, o 12,2 procenta více než v roce 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám