Hlavní obsah

Aerolinky dělají dobrý skutek. Rozdávají letenky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká letecká společnost jetBlue Airways se snaží dělat dobré skutky. Od dárků, kterými na palubě letadla překvapovala snoubence, se přesunula k většímu dobročinnému projektu. Rozdává volné letenky.

Foto: Profimedia.cz

Letecká společnost jetBlue Airways

Článek

Projekt Flying It Forward odstartoval tím, že od aerolinek dostala letenku Tameka Lawsonová, která pomáhá nalézt útočiště lidem v nouzi. Žije v Chicagu a o své neziskovce chtěla promluvit na konferenci v New Yorku. JetBlue Airways jí to umožnily zdarma s podmínkou, že nominuje někoho dalšího, komu by volná letenka pomohla.

Lawsonová doporučila Teenu Katzovou, která zůstala na vozíčku po nehodě v metru. Katzová už dlouho snila o návštěvě Seattlu. Díky této možnosti si svůj sen splnila. V Seattlu se stal dalším obdarovaným pouliční umělec Peter. Tomu měla letenka pomoci v tom, aby ukázal svůj talent i jinde.

Řada se rychle rozrostla na 10 lidí z osmi měst, kteří během pěti měsíců dostali a následně předali dál volnou letenku někomu, kdo ji využije za dobrým účelem.

Zatímco dříve se překvapeními pro pasažéry společnost v médiích příliš nechlubila, u tohoto programu o publicitu stojí. Chce, aby lidé mluvili o příbězích obdarovaných a přemýšleli o tom, co by udělali oni sami, kdyby mohli touto formou cestovat. Přes internet pak může kdokoliv nominovat na získání volné letenky sám sebe nebo někoho ze svého okolí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám