Hlavní obsah

V maďarské vesnici mohou turisté přejmenovat ulice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý zážitek nabízí turistům maďarská vesnička Megyer, v níž trvale žije jen 18 lidí. Za 210 000 forintů (asi 18 800 Kč) se mohou stát na den jejím místostarostou, napsal britský deník The Guardian. Po dobu setrvání v úřadu si prý mohou dokonce přejmenovat podle libosti čtyři místní ulice.

Foto: Profimedia.cz

Vinice u maďarské vesničky Megyer

Článek

Zaplacením částky získá turista na den do nájmu sedm domů "v selském stylu" s 39 místy k přespání, ulice, radnici, kulturní centrum, stodolu, dvorek se slepicemi, šest koní, dvě krávy, tři ovce a čtyři hektary zemědělské půdy. Starosta Kristóf Pajer se snaží pronájmem své vesnice získat finanční prostředky na její údržbu.

Sídlo, které vzniklo nejpozději v 11. století, leží asi 190 kilometrů jihozápadně od Budapešti. Hlavní výhodou vsi je podle Pajera ticho, které si mohou turisté v odlehlé oblasti západního Maďarska užít. „Našim hostům nabízíme nejrůznější druhy zábavy, většinu z nich ale uchvátí jen okolní krajina a klid," uvedl.

Starosta se podle svých slov snaží zvelebit svou vesnici i dalšími programy. Pořádá například teambuildingové akce pro velké firmy, jejichž součástí je třeba údržba veřejných prostranství. Nedávno takto prý jedna skupina upravila dětské hřiště.

Reklama

Související články

Do Budapešti za léčivou vodou a pivem

Máte v plánu navštívit Budapešť? Určitě budete nadšení. Jde o jedno z velkoměst, které se svojí krásou a rozmanitostí v ledasčem blíží Praze. Pouhá večerní...

Výběr článků

Načítám