Hlavní obsah

Turista zneuctil památku, má dostat lekci správného chování

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usilovné pátrání policie po neurvalém turistovi začalo v minulých dnech v severním Thajsku poté, co muž kopl do jednoho z modlitebních zvonů. Žádnou škodu sice nezpůsobil, místním obyvatelům i úřadům už ale s neuctivými turisty dávno došla trpělivost.

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský turista kopl do zvonu v posvátném chrámu

 
Článek

Turista, o němž policie tvrdí, že s největší pravděpodobností pochází z Číny, zničehonic kopl do modlitebního zvonu v chrámu Wat Phra That Doi Suthep, nejvýznamnějšího budhistického chrámu v severním Thajsku. Takové chování u památky ze 14. století okamžitě pobouřilo nejen veřejnost, ale také policisty.

Na základě videozáznamu a výpovědí svědků nyní po turistovi pátrá imigrační i lokální policie. Spolupracuje také s čínskými průvodci a cestovními kancelářemi. Čínští turisté jsou teď navíc při odjezdu kontrolováni.

Po dopadení má být podle policistů muž představen veřejnosti a má mu být udělena lekce o thajské kultuře a vhodném chování. Kdyby odmítl naslouchat, čekalo by ho vyhoštění.

Manuál chování jako poslední šance

Incident se odehrál jen týden poté, co thajská turistická centrála hovořila o rozdávání informačních materiálů o správném chování během návštěvy Thajska. Tyto brožury jsou určené právě pro čínské turisty. Jsou totiž předmětem množství stížností.

Thajci přestali mít čínské návštěvníky v oblibě, protože se začali dopouštět vandalismu na turistických atrakcích, jezdit bezohledně a způsobovat tak dopravní nehody a dokonce prý kálet na veřejnosti. Existují také fotografie, které zachycují spodní prádlo čínského turisty pověšené na sedačce na letišti v Čiang Mai.

Reklama

Výběr článků

Načítám