Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za zvířátky do Hopsária nebo s princeznou do zámku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasickému programu zámků a zoologických zahrad aktuálně konkurují masopusty. Ty zaplní náměstí a ulice řady českých a moravských měst. Jestli jste velkým fanouškem masek, zavítejte se svými potomky kromě masopustu také na některý z karnevalů.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Mníšek pod Brdy

Článek
Praha

Za velemloky do zoo

Zoo Praha přichystala na valentýnský víkend pro děti speciální program. Kromě pravidelných komentovaných krmení, která budou probíhat v sobotu i v neděli celý den, se během nadcházejícího víkendu uskuteční také akce s názvem Tajuplní velemloci. Odkazovat se bude na hrdiny známého románu Karla Čapka. V neděli se v zoo navíc můžete zúčastnit pravého českého masopustu. Více hledejte zde.

Valentýnské balíčky

Popustit uzdu fantazii mohou vaše ratolesti o víkendu při tvorbě valentýnských a masopustních truhlíků, květináčů a dalších dárků v areálu Creative World na Zličíně. Navíc tam potkají pohádkové bytosti. Otevřený je o víkendech mezi 9:00 a 19:00. Více zde.

Sobota plná deskovek

Nad deskovými hrami stráví sobotní odpoledne účastníci akce Deskovky aneb kdo si hraje, nezlobí. Akce potrvá od 14:00 do 18:00 ve škole Pecka v Podolí. Děti se mohou těšit na lego, hobity i strašidelné příběhy.

Středočeský kraj

Prohlídky s princeznou

Zámek Mníšek pod Brdy chystá na víkend prohlídky s princeznou Aničkou, která dětem pomůže hledat poztrácené pohádky. Nabízí se také návštěva Kouzelného sklepení, tak si na výlet udělejte dostatek času a nezapomeňte na předchozí rezervaci termínu. Více zde.

Masopust na Mayrau

V hornickém skanzenu Mayrau se v sobotu odpoledne potká hned několik maškarních průvodů, do nichž se můžete zapojit například v Libušíně nebo ve Vinařicích. Akci doprovodí muzika i sladké dobroty. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Hopsání v Budějovicích

Hopsárium v Českých Budějovicích zve v sobotu od 14:00 na setkání se zvířátky. Dorazí ze zoo společně se svým lidským doprovodem, který dětem poví spoustu zajímavostí. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Masopust s hasiči

Ranní ptáčata se mohou v sobotu v 8:00 ráno zapojit do masopustní akce pořádané Sborem dobrovolných hasičů Dvorec. Sraz je před jejich zbrojnicí. Oprašte masky a těšte se dobré jídlo i veselou muziku. Více najdete zde.

Karneval s pejskem a kočičkou

V pátek a v sobotu, vždy mezi 15:00 a 17:00, můžete své ratolesti vzít na pohádkový karneval v Plzni. Proběhne cvičení, trocha výtvarné výchovy i diskotéka. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Veřejné bruslení

V sobotu mezi 14:30 a 15:30 zajděte s rodinou na zimní stadión v Mariánských Lázních. Proběhne tam veřejné bruslení. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Masopust v zooparku

V sobotu se od 13:00 bude v zooparku ve Staré Vsi slavit masopust. Proběhnou soutěže, zahraje hudba a pochutnáte si na dobrotách. Více zde.

Liberecký kraj

Valentýnské bruslení nejen pro páry

V sobotu od 17:00 do 19:00 můžete zavítat do Tipsport areny Liberec na akci Valentýnské bruslení. Není určeno jen párům. Událost je propojená s veřejným bruslením. Vše se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Trutnovský masopust

Také v Trutnově se v sobotu uskuteční veselý masopust s bezpočtem masek a průvodem. Ten vyjde v 10:00 od Staré radnice. Děti budou mít odpoledne možnost vyrobit si z papíru maškarní figurku, dospělí si poslechnou kapely Krakonoška. Na programu je však spousta další zábavy. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Modelářská burza

Prodat, koupit nebo vyměnit železniční modely či knížky s touto tematikou budou moci v sobotu účastníci modelářské burzy v Pardubicích. Sraz začne v 8:00 a potrvá do 11:00, tatínkové a synové se na akci jistě nudit nebudou. Více informací naleznete zde.

Vysočina

Karneval na ledě

V sobotu ve 14:30 začne na zimním stadiónu v Humpolci dětský karneval na ledě. Masky tedy nezapomeňte propojit s teplým oblečením. Více zde.

Jihomoravský kraj

Technické hračky v Brně

Technické muzeum v Brně vystavuje didaktické pomůcky a technické hračky. Prohlédnout si je můžete od čtvrtka do neděle mezi 9:00 a 17:00. Mezi exempláři je kamenná stavebnice, čočkostroj a další zajímavosti. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

O včelách v Šumperku

Zajímavosti o včelách a jejich chovu aktuálně prezentuje Vlastivědné muzeum Šumperk v rámci výstavy O včelách a lidech. Otevírací doba od úterý do neděle mezi 9:00 a 12:00, následně pak od 12:30 do 17:00. Vše se dočtete zde.

Zlínský kraj

Jak se kdysi spávalo

Při návštěvě Muzea Kroměřížska zjistíte, jak spávali naši předkové. V rámci interaktivní výstavy uvidíte luxusní postele s nebesy, slamníky a také pyžamovou hernu. Výstava je interaktivní, takže si na ní děti mohou ledacos vyzkoušet. Muzeum je otevřené denně kromě pondělí mezi 9:00 a 12:00, poté mezi 13:00 a 17:00. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Masopust na hradě

Prakticky celou sobotu, od 10:00 do 18:00, bude Slezskoostravský hrad ovládat masopust. Připomenete si lidové zvyky i písničky, najíte se dobrého jídla. Doprovodný program je připraven pro celou rodinu, zabaví se tedy rodiče i děti. Více čtěte zde.

Pohádkový karneval

Kdyby vaše děti zatoužily po sobotě vidět ještě více masek a převleků, můžete s nimi navštívit pohádkový karneval v Domě kultury Akord. Začne v 16:00. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám