Hlavní obsah

Ze špičaté výzdoby ledových jeskyní přechází zrak

Novinky, fis

Ruský fotograf Andrey Grachev nedávno podnikl kvůli jedinečným snímkům ledových jeskyní Bajkalu riskantní cestu automobilem přes zamrzlou hladinu jezera. Přírodní poklad, který díky tomu objevil, mu to však vynahradil.

Foto: Andrey Grachev, Profimedia.cz

Jeskyně na Bajkalu ozdobená nespočtem rampouchů

Článek

Grachev vytvořil sérii snímků jeskyní ostrova Olchon, který je na Bajkalu tím největším a čím dál více se těší zájmu turistů. Fotograf zachytil na tamním členitém pobřeží bezchybnou zimní scenérii.

Foto: Andrey Grachev, Profimedia.cz

Mráz na Bajkalu vytváří umělecká díla.

Čirý i modrý led, tisíce špičatých a obřích rampouchů, paprsky zapadajícího slunce v odraze lesklého ledového povrchu... Tyto pohledy do zákoutí Olchonu si díky Grachevovým snímkům může vychutnat kdokoliv.

Foto: Andrey Grachev, Profimedia.cz

Západ slunce v ledovém království

Focení v extrémních podmínkách zamrzlého Bajkalu přineslo nejeden moment napětí. Grachev, který už je zvyklý na ledacos, přiznal, že zvuk praskání ledu pod nohama nebyl nijak příjemný.

Foto: Profimedia.cz

Cesta byla chvílemi adrenalinovým zážitkem.

Cestou zpět do civilizace Gracheva a jeho tým donutily velké ledové praskliny ke změně trasy. Fotograf je však přesvědčený, že snímky a návštěva tohoto místa za risk stály. „Zima na Bajkalu je prostě fantastická,“ citoval Gracheva britský deník Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Související články

Hladina Bajkalu výrazně klesla

Hladina sibiřského jezera Bajkal výrazně klesá. Starosti to dělá nejen lidem obývajícím jeho břehy, ale také odborníkům. Tak nízko totiž nebyla už desítky let.

Výběr článků

Načítám