Hlavní obsah

Valentýnský víkend motivuje k cestování

Novinky, fis

Letos, kdy vychází svátek všech zamilovaných na sobotu, což asi není nutné připomínat, plánuje řada párů cestu do zahraničí. Někteří za teplem k moři, jiní do víru evropských velkoměst.

Foto: Profimedia.cz

I Londýn je jednou z nejatraktivnějších cestovatelských lokalit na Valentýna. Ilustrační foto

Článek

Minulý rok připadl svátek svatého Valentýna na pátek, mnohé to pak motivovalo ke koupi prodlouženého víkendu v zahraničí. Letos je situace podobná. Stálicemi zůstávají romantické metropole jako Paříž, navzdory nedávným útokům extremistů, a Řím. Davy zamilovaných však zaplní i další evropská velkoměsta.

„K nejprodávanějším patří také zájezdy do Barcelony, Londýna, Lisabonu nebo Petrohradu,“ uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch. Doplnil, že z pohledu cestovních kanceláří je Valentýn symbolickým otevřením sezóny poznávacích zájezdů a eurovíkendů. Naplno se podle něj sezóna těchto cest rozbíhá v období okolo Velikonoc.

Za sluncem a mořem

Pozadu nezůstává ani exotika. Dlouhá zima a speciální příležitost valentýnského dne prodává také zájezdy do tepla. „V současné době je nejvíce poptávána Dominikánská republika, Kuba, Jamajka, Thajsko a Zanzibar s Keňou. Teploty a pláže tam jsou velkým lákadlem,“ řekl Novinkám marketingový ředitel cestovky ESO Travel Hynek Špinar. Zároveň připomněl, že se 14. únor kryje s termínem jarních prázdnin v některých částech ČR, což může být znát při koupi zájezdu na poslední chvíli.

Na valentýnské hosty jsou v cestovkách připraveni. K zájezdům je možné získat navíc degustační menu, zvýhodněný vstup do wellness center v hotelech a další bonusy.

„Našim klientům mířícím do egyptské Marsy Alam a Hurghady nabízíme ve vybraných hotelech na Valentýna dárek v podobě šnorchlovacího výletu,“ přiblížil Novinkám mluvčí CK Blue Style Martin Slaný s tím, že cestovka zaznamenává v tomto období zájem kromě eurovíkendů také právě o Egypt, který je pro Čechy jednou z nejdostupnějších exotických lokalit.

Reklama

Výběr článků

Načítám