Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte francouzskou kuchyni, přivoňte si k zámeckým skleníkům

Novinky, fis

Na shazování zimních kil do plavek je ještě brzy, takže si tento víkend ještě klidně můžete dopřát trochu mlsání. Staré Město láká na exkurzi do francouzské gastronomie, Bystřice nad Pernštejnem zase na moravské uzené. Jestli přece jen dáte raději přednost pohybu, zapojte se do badmintonového turnaje v Praze nebo třeba do závodu na historických lyžích v Pecce.

Foto: archiv zámku Rájec

Zámek Rájec zve o víkendu do skleníků.

Článek
Praha

Do národní galerie zdarma

Národní galerie v Praze zve o víkendu na Dny volného vstupu. Ve všech budovách Národní galerie v Praze bude přichystaný také doprovodný program s komentovanými prohlídkami. Více se dozvíte zde.

Na Spartu místo hokejistů

O víkendu se po oba dny mezi 16:45 a 18:45 uskuteční v holešovické Malé sportovní hale veřejné bruslení. HC Sparta Praha tam přivítá bruslaře během všech únorových víkendů. Více hledejte zde.

Badmintonový turnaj

V sobotu od 19:00 poměří své síly pokročilí hráči badmintonu na sportovišti Hamr Braník. Přihlásit se do turnaje můžete zde.

Středočeský kraj

Vzpomínka na školní lavice

O historii školství vypráví rakovnická výstava Ahoj školo aneb Jak to bylo. Prohlédnete si učebnice, slabikáře a další školní pomůcky. Roubenka - Lechnýřovna a její expozice je pro návštěvníky přístupná celý týden od 10:00 do 12:00 a mezi 13:00 a 17:00. Více zde.

Prohlídka zámku Dobříš

Dobříšský zámek neupadl na rozdíl od spousty jiných do zimního zámku. Tento víkend do jeho elegantního interiéru můžete zavítat po oba dny. První prohlídkový okruh bude k vidění od 11:00, 13:00 a 15:00, druhý nazvaný Dobříšské přízraky můžete vidět od 10:30 nebo 14:30. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Českokrumlovské plesání

Hoďte se do gala a vyrazte v sobotu večer na ples. Od 19:00 proběhne 1. reprezentační ples města Český Krumlov. Těšit se můžete na bohatý hudební i taneční program. Více zde.

Plzeňský kraj

Starý dobrý Merkur

Klasika v podobě stavebnice Merkur láká do Domu historie Přešticka. Zavzpomínat na dětská léta a kreativní chvilky strávené s touto stavebnicí můžete o víkendech mezi 14:00 a 17:00. Více o výstavě Fenomén Merkur naleznete zde.

Karlovarský kraj

Hvězdy stříbrného plátna

Jste-li filmovými fanoušky, jistě si rádi prohlédnete fotografickou výstavu Hvězdy Hollywoodu věnovanou Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových Varech. Snímky se slavnými tvářemi slovenské fotografky Zuzany Mináčové si můžete ve stálé expozici prohlédnout v karlovarském Hotelu Thermal. Více zde.

Ústecký kraj

Zámecký ples v Děčíně

Děčínský zámek zve v sobotu na ples. Uskuteční se od 20:00 a zahraje na něm mimo jiné Děčínský symfonický orchestr. Více najdete zde.

Osecký masopust

V sobotu se mezi 11:00 a 17:00 odehraje Osecký masopustní rej v areálu zdejšího kláštera. Ochutnáte zabijačkové speciality a prohlédnete si dobová řemesla. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Jilemnická 50

Tradiční zimní závod Jilemnická 50 začne v pátek prezentací účastníků a výdejem startovních čísel na víkend. V sobotu a v neděli pak akce poběží v plném proudu už od rána. Běžkaři se zapotí na různě dlouhých tratích, při klasickém i volném stylu. Vše se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

FreeSKI & SNB závod ve Velké Úpě

V pátek a v sobotu se ve Velké Úpě bude konat akce Subaru FORESTERide 2015. Závod ve Skiportu Velká Úpa proběhne v sobotu. Zúčastní se ho nejlepší freeride jezdci Česka, a to jak na lyžích, tak na snowboardech. Více se dočtete zde.

Závod na historických lyžích

Pecka vyhlašuje na sobotu od 14:00 závod na historických lyžích. Jestli se vám doma povalují nějaké, které byly vyrobeny před rokem 1970, můžete se také zúčastnit. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Masopustní tancovačka

Kulturní dům Dubina zve v sobotu večer na Masopustní tancovačku. Začne v 19:00 a těšit se můžete mimo jiné na hudební doprovod skupiny Pohoda. Více hledejte zde.

Vysočina

Slavnosti moravského uzeného

V Bystřici nad Pernštejnem budou po celý víkend probíhat voňavé Slavnosti moravského uzeného. Ochutnáte tam šunky, uzeniny i zabijačkové dobroty.

Jihomoravský kraj

Do voňavých zámeckých skleníků

Zámek Rájec nabízí navzdory zimnímu období prohlídky svých skleníků. V únoru a březnu, v jediných měsících, kdy jsou přístupné, se tam můžete zajít podívat od úterý do neděle mezi 9:00 a 15:00. Více zde.

Olomoucký kraj

S hlavou v oblacích

Galerie Šantovka vystavuje od začátku února letecké exponáty, skrze něž nahlédnete světa letectví a dozvíte se řadu fascinujících technických informací. Podívat se sem můžete každý den v týdnu. Bližší informace vyčtete zde.

Hanácké bál

Sportovní halu v Tovačově v sobotu večer od 20:00 rozezní 19. Hanácké bál. Oprašte tedy plesové šaty a vyrazte si zatančit.

Zlínský kraj

Francouzské lahůdky ve Starém Městě

Dny francouzské kuchyně se uskuteční od pátku až do 15. února v areálu Rybníček v moravském Starém Městě. Konají se v rámci projektu Gastrofestival plný chutí. Kromě pokrmů okoštujete i víno. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Cropp Street Dance Battle

V sobotu Ostravu rozproudí Cropp Street Dance Battle. Celodenní taneční program bude probíhat na různých místech. Přesný harmonogram si prohlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám