Hlavní obsah

Prehistorická zvířata v Šestce zvou do doby ledové

Právo, Roman Zvarič

V pasážích pražského ruzyňského obchodního centra Šestka se uhnízdila prehistorická zvířata v životní velikosti. Mezi nové obyvatele patří např. moa, největší nelétavý pták historie, který dorůstal výšky až 3,9 metru, nebo 2,5 metru dlouhý severoamerický velebobr. Samozřejmě nechybí ani mamut.

Foto: OC Šestka

Na výstavě uvidí návštěvníci i mamuta.

Článek

O víkendu se zde konají bezplatné komentované prohlídky, zasvěcenými průvodci v pravěkých kostýmech jsou studenti historie. V sobotu a v neděli probíhá také doprovodný program, jenž vznikl ve spolupráci s Muzeem Karla Zemana. Jeho součástí je projekce legendární Cesty do pravěku na velkoplošných obrazovkách a především workshop filmové animace. Koná se vždy od 10 do 17.30 hodin, je určený pro všechny návštěvníky, ale zaujme především děti.

První část je věnovaná loutkové animaci, účastníci si vyrobí figurky dinosaurů z plastelíny, postaví je do připravených kulis hor a vymyslí krátký příběh. Nad kulisami je připevněný fotoaparát a film se vyrábí metodou stop motion, kdy se mezi focením jednotlivých snímků objekty posunují.

Druhá část probíhá na multiplánovém stole pro ploškovou animaci, na pozadí scény ze Zemanových filmů děti pohybují papírovými modely. Fotoaparát zde snímá např. dinosaura, jednotlivé kroky, vrtění ocasem, apod. a vše přenáší do připojeného notebooku. Takto jednoduchým způsobem si dokáže i čtyřleté dítě za pár minut pod vedením lektorky vyrobit vlastní filmovou sekvenci.

Výstava včetně doprovodného programu je zdarma a probíhá do 22. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám