Hlavní obsah

Poušť v Saúdské Arábii zasypal sníh

Novinky, jky

Oblast Středního východu zasáhla tuhá zima. Ve značné části regionu totiž ve středu sněžilo. V pátek pak sněžilo i v poušti nedaleko města Tabuk, které leží zhruba 1500 kilometrů severozápadně od Rijádu. Beduínští pastýři se tak nestačili divit a s naháněním svých velbloudů pokračovali až v sobotu. Výjimečně chladné počasí zasáhlo třeba i Írán, Izrael či Libanon.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na poušti napadl sníhVideo: Reuters

 
Článek

Ač to v pouštní oblasti u Tabuku není běžné, teploty klesly pod nulu a přiměly místní beduíny schovat se do stanů před netypickou nepřízní počasí. Zemský povrch navíc pokryl i sníh. Ač se tak stalo i v předchozích dvou letech, běžně v této oblasti prý nesněží. Sněžení bylo navíc tentokrát velmi intenzivní a místním velmi zkomplikovalo život.

Teprve v sobotu se beduín Atalláh al-Amrani, rozhodl, že se počasí vylepšilo natolik, že může opustit svůj skromný příbytek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střední Východ zasypal sníhVideo: Reuters

„Ta sněhová bouře, která sem dorazila, je požehnáním od Boha. Nicméně hodně nám přitížila, protože byli velbloudi unavení a lehali si. Sníh pokryl i naše stany a zemi. Díky němu se ale vše po oteplení zase zazelená,” chválil si beduín, zatímco dva jeho soukmenovci postavili malého sněhuláka.

Výjimečně chladné počasí však překvapilo turisty i ve značně turističtějších oblastech, například v Izraeli. I v Tel Avivu klesla teplota v pátek v noci na nulu.

Reklama

Výběr článků

Načítám