Hlavní obsah

Letadlo odstartovalo o půl dne později, piloti si museli odpočinout

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné zdržení potkalo tento týden cestující na londýnském letišti Heathrow. Místo podvečera vzlétlo letadlo společnosti Air India do Nového Dillí až následující den v ranních hodinách. Posádka totiž měla povinný odpočinek.

Foto: Profimedia.cz

Dvě stovky cestujících odletěly z Londýna téměř o 12 hodin později. Ilustrační foto

Článek

V úterý přistál Boeing 787 Dreamliner indických aerolinek na letišti Heathrow v Londýně po devítihodinové cestě z Nového Dillí. Vzápětí se měl vydat na zpáteční cestu. Letecká společnost však nezajistila další piloty, a tak si ti, kteří právě opustili letadlo, museli vybrat povinný odpočinek, aby mohli absolvovat i zpáteční let.

Pro cestující tato situace znamenala téměř dvanáctihodinové zdržení. Aerolinky musely zhruba 200 pasažérům zajistit ubytování v hotelech blízko letiště. Z britské do indické metropole pak letadlo odstartovalo ve čtyři hodiny ráno.

Letecká společnost vyjádřila lítost nad nepříjemnostmi, které svým cestujícím způsobila. Situaci vysvětlila tím, že kvůli mlze v Dillí byl jeden z letů odkloněn do Bombaje, což způsobilo výrazné personální změny v letových plánech.

Reklama

Výběr článků

Načítám