Hlavní obsah

Tipy na víkend: Krásné šperky obdivujte v Jablonci, zimní zahradu v Kroměříži

Novinky, fis

Zima je obdobím kultury. Potvrzuje to i nabídka akcí na tento víkend. Expozice galerií, muzeí a kulturních domů budou mít opět dveře do kořán. Zavítat ale můžete například i do některých zámků.

Foto: archiv Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

Elegantní exponáty jablonecké výstavy šperků

Článek
Praha

Toulky setmělou Prahou

Klub českých turistů zve v sobotu od 16:30 do 17:30 na procházku nazvanou Večerní Prahou. Skupinka zájemců projde historickým centrem metropole až k Břevnovskému klášteru. Celkově by trasa měla dosáhnout 9,5 kilometru. Více se dozvíte zde.

Narozeninová party

Rock Café, nejstarší rockový klub v Praze, oslaví v sobotu večer 24. narozeniny. Vystoupí kapely Sto zvířat a Blue Effect. Více se o akci dočtete zde.

Vše o kráse

Ve jménu tělesného půvabu se ponese sobota ve štěrboholském Europarku. Návštěvníci se budou moci od 14:00 zdarma zúčastnit řady workshopů. Dozvědí se více o zdravé výživě, správné ústní hygieně, líčení i o tom, jak správně sladit oblečení.

Středočeský kraj

Výtvarné umění na Kokořínsku

V Galerii Špýchar v Domě řemesel Arcadis ve Vysoké u Mělníka se v sobotu od 17:00 můžete zúčastnit vernisáže výstavy obrazů Leo Symona - malování světlem. V hotelu Kokořín pak bude akce pokračovat od 20:00. Více čtěte zde.

Útrpné právo v Dětenicích

Mučicí nástroje z různých dob i zemí, čerti a ďáblové vyděsí návštěvníky expozice Dětenické peklo. Najdete ji v přízemí Středověkého hotelu. Přístupná je o víkendech mezi 10:00 a 17:00. Více zde.

Jihočeský kraj

Zimní Hluboká

Romantický zámek v Hluboké nad Vltavou můžete navštívit i v zimě. Otevřen je zimní prohlídkový okruh, přístupný od úterý do neděle mezi 10:00 a 16:00, kdy začíná poslední prohlídka. Bližší informace o trase získáte zde.

Plzeňský kraj

Nepál v obrazech

Mnoho zajímavého o Nepálu, buddhismu a vzdálené kultuře těchto končin se dozvíte od úterý do neděle mezi 10:00 a 18:00 na výstavě Šangri-la v Plzni. Nahlédnete do Káthmándú i vysoko na horské vrchy. Vše se o výstavě dozvíte zde.

Karlovarský kraj

KontAKTfoto 2014

Výstavu aktů KontAKTfoto, již 19. ročník, si prohlédnete až do začátku února v Galerii G4 v Chebu. Během sobot bývá galerie otevřená mezi 10:00 a 17:00. Vše se o expozici dočtete zde.

Křehká keramika

Městské muzeum Františkovy Lázně vystavuje kromě jiného uměleckou keramiku Lenky Charwotové. O víkendech se do expozice můžete přijít podívat od 10:00 do 17:00. Zároveň se podíváte také na kresby a objekty Břetislava Charwota. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Medová výstava

O sladké dobrotě jménem med se dozvíte Muzeu Louny hromadu zajímavostí. Jak se zpracovává? Jaké jsou jeho léčivé účinky? Se kterými druhy medu se můžete setkat? Odpovědi nabízí expozice S vůní medu, o víkendech přístupná od 13:00 do 17:00. Více zde.

Liberecký kraj

Země ornamentu

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou vystavuje šperky, oděvy a doplňky ze zemí Balkánského poloostrova. Expozice Země ornamentu ukazuje okolo 150 předmětů, ze kterých vás bude přecházet zrak. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Za uměním do Trutnova

Tento víkend je prvním, v němž si můžete Galerii města Trutnov prohlédnout nově otevřenou výstavu tvorby pardubického umělce Josefa Procházky. O víkendu se do galerie dostanete mezi 9:30 a 15:00. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Umění s osobitou tváří

František Skála - EXPO je výstava představující osobitý umělecký projev českého sochaře, malíře, hudebníka i tanečníka. Kromě obrazů si prohlédnete i prostorové objekty a instalace. Více zde.

Vysočina

Malování hedvábí

Kulturně vzdělávací a informační centrum Opatov zve v sobotu od 14:30 na workshop práce s hedvábím. Ve dvou vyučovacích blocích se účastníci naučí různé postupy a techniky. Domů si odnesou vlastní výrobek. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Hmyzí večer

Brněnská arabská restaurace Klub cestovatelů připraví v neděli od 18:00 pro návštěvníky speciální gurmánský zážitek. V průběhu večera ochutnají exotické pochoutky z hmyzí říše — například restované moučné červy nebo cvrčky na másle. Více se o události dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Vnitřní světlo v Olomouci

Přírodou a vesmírem inspirovaná tvorba grafika a plastika Karla Malicha je aktuálně k vidění v Muzeu moderního umění v Olomouci. Komorní výstavu můžete navštívit denně kromě pondělka mezi 10:00 a 18:00. Více čtěte zde.

Rock ve Velké Bystřici

Živou hudbu si poslechnete v sobotu večer v sále kulturního domu Nadační ve Velké Bystřici. Tradiční akce Hanácké Woodstock začne od 19:00. Do programu nahlédněte zde.

Zlínský kraj

Květná zahrada Kroměříž

Do zimní expozice Květné zahrady v Kroměříži můžete zavítat mezi 8:00 a 16:00. Stejně tak je možné se projít v Podzámecké zahradě, která je otevřená už o hodinu dříve. Ani jedna ze zahrad není přístupná na kole či se psem. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Novoroční koncert

Novoroční koncert si v sobotu od 17:00 poslechnou návštěvníci města Příbor. Uskuteční se v tělocvičně zdejšího Masarykova gymnázia. Bližší informace se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám