Hlavní obsah

Pavel Liška se na motorce opět vydá Cestou Necestou - pouští, horami i pralesem

Novinky, fis

Když před pěti lety přišel producent Egon Kulhánek s cestovatelským projektem Moto Cestou Necestou, těžko mohl někdo předpovídat, jestli si ho diváci oblíbí. České celebrity v roli dobrodruhů na motorkách zaujaly. A tak poznávání Maroka, první destinace, vystřídala cesta Tureckem a pak ještě návštěva Kavkazu. V pátek 26. prosince odstartuje další túra, tentokrát po Jižní Americe.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Révai a Pavel Liška na pondělní tiskové konferenci

Článek

„Ze Santiago de Chile zamíříme na sever, to znamená do Bolívie, kde navštívíme třeba La Paz a jezero Titicaca,“ prozradil o plánované cestě Egon Kulhánek na pondělní tiskové konferenci. Poprvé do ryze pánské společnosti Pavla Lišky, Jana Révaie a Egona Kulhánka vstoupí také žena. Speciálním hostem cesty po Jižní Americe je motorkářka Hana Ptáčková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kompletní sestava - zleva: Egon Kulhánek, Jan Révai, Hana Ptáčková a Pavel Liška

Na výběru lokality se všichni zúčastnění shodli. Žádné bouřlivé diskuze prý neprobíhaly. Trasa je nakonec pestrá a střídá různé terény - poušť, hory i prales. „Těším se hlavně na indiány,“ přiznal Liška, který na motorce jezdí už od raného mládí.

Cestou Necestou už počtvrté

Exotickou krajinu Maroka poznali v rámci projektu Moto Cestou Necestou v roce 2010 hudebníci Václav Noid Bárta, Lou Fanánek Hagen a herec Martin Zounar. Čtyřdílný záznam jejich zážitků v režii Egona Kulhánka a Kataríny Černákové zhlédli v následujícím roce diváci televize Prima COOL.

„Cílem bylo pokusit se udělat českou obdobu projektu Long Way Round, to znamená cestování na motorkách s našimi známými osobnostmi,“ upřesnil pro Novinky Kulhánek. Hlavní podmínkou při sestavování týmu samozřejmě bylo, aby dotyční dobře zvládali jízdu na motorce, druhým předpokladem byla atraktivita pro diváky.

Hned v roce 2012 se jelo znovu, ovšem ve zcela nové sestavě. Za krásami Turecka se vydali herci Filip Blažek a Pavel Liška společně s otcem projektu Egonem Kulhánkem. V létě 2013 se pak o to nejzajímavější podělili opět s televizními diváky.

„Maroko nám bylo doporučeno, protože je poměrně v dosahu a působí exoticky. Dále jsme se rozhodli pro Turecko, protože je krásné a také dostupné. Na konci trasy jsem si všiml turecké cedule s nápisem Gruzie, a tak jsme další rok začali tam, kde jsme předtím skončili,“ popsal Kulhánek.

Víme odkud a kam pojedeme, ale náplň cesty je otevřená.
Pavel Liška

Filipa Blažka nahradil herec Jan Révai, jinak při loňské cestě na Kavkaz zůstala parta stejná jako rok předchozí. Příběhy z Gruzie a Arménie zhlédli diváci letos v únoru.

„Nejkrásnějším zážitkem pro mě byla příroda a lidi. Žijí z mála, jsou spojení s tím, co mají, přesto jsou šťastní a otevření,“ řekl Novinkám o kavkazské výpravě Pavel Liška. Ve srovnání s Tureckem si užíval větší improvizaci a menší svázanost programem. Ze stejného důvodu se těší do Jižní Ameriky. „Víme odkud a kam pojedeme, ale náplň cesty je otevřená,“ doplnil.

Z Jižní Ameriky se má po více než pěti týdnech staronový tým vrátit 1. února. Dříve, než záznam z aktuální výpravy odvysílá v létě 2015 televize, se o jejím průběhu dočtou čtenáři Novinek a deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám