Hlavní obsah

Aerolinky flydubai spouští přímé lety z Prahy do Dubaje

Novinky, jky

Dubajská letecká společnost flydubai otevírá novou leteckou linku, která propojuje českou metropoli s Dubají ve Spojených arabských emirátech. Jde o jednu z celkem 23 tras, které dubajské aerolinky letos otevřely. První letadlo flydubai přistálo na pražském letišti minulý pátek.

Foto: flydubai

Aerolinky flydubai začínají létat do Prahy.

Článek

Společnost flydubai bude každý týden vypravovat čtyři lety mezi pražským Letištěm Václava Havla a Terminálem 2 letiště Dubai International. Ceny letenek ve třídě Economy začínají v současné chvíli na 7270 Kč. V ceně je přitom nejen příruční zavazadlo, ale také 20kilogramové zavazadlo k odbavení. Letenka ve třídě Business přijde minimálně na 33 000 Kč.

„Praha patří k nejoblíbenějším destinacím v Evropě. Díky našemu zavedení čtyř letů týdně získávají cestující na lince Praha - Dubaj více možností výběru a vyšší flexibilitu přepravy. Jde o jednu z pěti tras, které představujeme kvůli zvyšující se poptávce po propojení zemí této oblasti a Blízkého východu, Afriky či Jižní Asie,“ uvedl generální ředitel flydubai Ghaith Al Ghaith.

„Ze zavedení linky do Prahy mám speciálně velkou radost. Sledovali jsme tu situaci dlouho, a když už mezi ČR a Spojenými arabskými emiráty není vízová povinnost, bylo toto propojení logickým vyústěním,” dodal Ghaith Al Ghaith na čtvrteční tiskové konferenci.

Spojení do exotických lokalit 

„Poptávka po letech z Prahy do Dubaje dlouhodobě roste, proto jsme rádi, že můžeme cestujícím díky novému partnerovi flydubai nabídnout další navýšení počtů letů do této atraktivní destinace,“ komentoval spuštění přímých letů dubajských aerolinek Jiří Vyskoč z Letiště Praha.

Podle Vyskoče se díky tomuto novému spojení rozšíří nabídka spojení do vzdálenějších exotických destinací jako Tanzánie, Nepál či třeba africké Burundi. Aerolinky v tuto chvíli létají do 68 destinací ve 43 zemích.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Pro spolupráci s novým dopravcem v ČR se rozhodla cestovní kancelář CK Fischer, jejíž první klienti odletěli krátce po čtvrtečním odpoledni s FlyDubai z Prahy do Ománu, s přestupem v Dubaji. Novinky o tom informoval tiskový mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám