Hlavní obsah

Extrémní sjezdovky, na kterých vás ochromí závrať

Novinky, fis

Na některé sjezdovky byste si neměli troufat bez dobrého pojištění. Jejich nebezpečný sklon z nich dělá adrenalinovou atrakci pro lyžaře a snowboardisty, které už pohodové sjezdování omrzelo. Obyčejným smrtelníkům ale bohatě postačí se po těchto tratích projet zprostředkovaně, zhlédnutím videa.

BEZ KOMENTÁŘE: Mont Fort

 
Článek
Mont Fort

Lyžaři musejí na sjezdovce Mont Fort ve švýcarském kantonu Wallis zdolat kromě strmého terénu také boule. Vrcholek Mont Fort dosahuje úctyhodných 3300 metrů. Sráz je příliš prudký na to, aby po něm vyjela rolba, s upraveným terénem tu tím pádem nepočítejte. Odvážlivci, kteří se na trať vydají, překonají výškový rozdíl 1300 metrů.

Olympia

V rakouském lyžařském středisku Patscherkofel, nedaleko Innsbrucku, rozpumpuje adrenalin trať Olympia. Její název je příznačný, protože nejednou hostila olympijské sjezdaře. Je tedy zřejmé, že místní terén není pro amatéry.

BEZ KOMENTÁŘE: Olympia

Sjezdovka Olympia je dlouhá přes pět kilometrů a nabízí převýšení 1350 metrů. Z nabídky okolních tratí je pro náročné a zdatné lyžaře jasnou jedničkou.

Švýcarská zeď

Sjezdovku nazývanou Mur Suisse, Le Pas de Chavanette, Swiss Wall nebo v češtině Švýcarská zeď najdete v lyžařské oblasti Portes du Soleil mezi Švýcarskem a Francií. Její obtížnost není zařaditelná do klasických kategorií — modrá, červená, černá. A tak dostala oranžovou barvu.

BEZ KOMENTÁŘE: Hrbolatá Švýcarská zeď

Švýcarská zeď klesá z nadmořské výšky 2151 metrů, dlouhá je přes kilometr. Pro tuto trať se sklonem okolo 50 stupňů jsou stejně jako pro Mont Fort typické velké hrboly. Ty sportovcům jízdu rozhodně neulehčují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám