Hlavní obsah

Britské aerolinky zavádí rezervaci konkrétních jídel předem

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě se vám to už nejednou přihodilo. Seděli jste v nějaké ze zadních řad letadla, a když k vám letuška došla, tak už vámi preferované jídlo nebylo dostupné. Britské aerolinky tak začínají umožňovat objednání konkrétních jídel dopředu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Letadlo společnosti British Airways. Ilustrační foto.

Článek

Zákazníci aerolinek British Airways si mohou nově celý jeden měsíc před odletem objednat své jídlo z palubního menu nabízeného v rámci letů do některé z dálkových destinací největšího britského leteckého dopravce. Nabídka se týká cestujících obchodní třídy Club World nebo vyšší ekonomické třídy World Traveller Plus.

Zákazníci se díky této nové službě vyhnou mnohdy nepříjemné situaci, kdy jimi preferovaná volba pokrmu již v nabídce přímo na palubě není k dispozici.

Volba i na letech do Las Vegas, další přibydou

„Naším cílem je vnímat a reagovat na potřeby a přání každého cestujícího jednotlivě, abychom mohli následně poskytovat ten nejlepší servis, včetně palubního cateringu. Objednat si jídlo dle chuti budou moci naši zákazníci dopředu zatím na trasách mezi Londýnem a Las Vegas, Phoenixem, Rio de Janeirem, Vancouverem, Dallasem a Seattlem. Další destinace budou následovat začátkem roku 2015,“ uvedl obchodní ředitel British Airways pro ČR a Slovensko Petr Duchek.

Zejména na linkách do Las Vegas a Phoenixu využije novou službu velké množství českých cestujících. Tyto destinace britských aerolinek totiž patří mezi Čechy k nejoblíbenějším.

Koncept páté chuti

Aerolinky British Airways v nedávně době na palubách využily koncept tzv. páté chuti, umami. Velmi intenzivně se zabývaly vlivem nadmořské výšky, nižší vlhkosti a jiných ukazatelů spojených s létáním na chuť a kvalitu jídla. Jedním z doporučení předního britského šéfkuchaře Hestona Blumenthala bylo využít na palubách letadel ingredience, které obsahují chuť umami. Ta se nachází v mořských řasách, sušených rajčatech nebo v parmezánu. Výborně funguje ve vysokých nadmořských výškách a dodává jídlům bohatou a zajímavou chuť. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám