Hlavní obsah

Národní park zmodernizoval nejstarší naučnou stezku Šumavy

Novinky, fis

Národní park Šumava zmodernizoval Medvědí stezku, svoji nejstarší naučnou trasu a zároveň druhou nejstarší v celé ČR. Mezi Ovesnou a Černým Křížem díky tomu například přibyly pro výletníky další informační tabule, ty původní byly obnoveny.

Foto: archiv NP Šumava (Markéta Rudlová)

Jelení jezírko

Článek

Vedle více než 20 šumavských naučných tras patnáctikilometrová Medvědí stezka vyniká. Vznikla jako první. Kamenný pomník, nazvaný Medvědí kámen, výletníky upozorňuje na místo, kde byla v listopadu 1856 zastřelena želnavská medvědice, jedna z posledních šumavských medvědů.

Aktuální modernizace stezky ještě není zcela u konce. Chystá se mimo jiné ještě rekonstrukce poválkových chodníků u Jeleního jezírka.

Foto: archiv NP Šumava (Markéta Rudlová)

Instalace jednoho z nových informačních panelů

Stezka, určená pěším turistům, je přístupná po celý rok. V zimě je tu dokonce v případě dostačujících sněhových podmínek lyžařská trasa, a to v úseku Jelení Vrchy - Černý Kříž.

Snad nejpůvabnější částí stezky je úsek mezi Ovesnou a Jelením jezírkem, kde výletníci procházejí kolem rozličných skalních útvarů, jako jsou například Hřib, Viklan či Kaple. Za pozornost stojí také uměle vybudované Jelení jezírko, které bylo součástí systému Schwarzenberského plavebního kanálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám