Hlavní obsah

Benátky chtějí turistům zakázat kufry na kolečkách

Benátky plánují omezení pro kufry a jiná zavazadla s kolečky, a to kvůli stížnostem místních obyvatel na hluk. Podle plánu by od května příštího roku mohli turisté tahat po ulici pouze tašky a kufry, které budou mít kolečka s pneumatikou. Ta nejsou tak hlučná jako současná běžná plastová a gumová kolečka.

Foto: Profimedia.cz

Kufry na kolečkách budou v Benátkách možná už příští rok tabu. Ilustrační foto

Článek

Za porušení nařízení by měla hrozit pokuta v rozmezí 100 až 500 eur (2800 až 13 800 Kč), uvedla italská agentura ANSA. Nařízení by se nemělo týkat obyvatel města. Bude se však vztahovat na podnikatele, kteří používají vozíky k přepravě zboží.

Návrh na zákaz přichází v reakci na stížnosti obyvatel města, kteří nadávají, že v noci nemohou spát, protože turisté, kteří táhnout svá zavazadla po chodnících a mostech, způsobují obrovský hluk. Návrh ještě musí schválit městské zastupitelstvo.

Zákaz by mohl začít platit souběžně se zahájením světové výstavy Expo 2015 v Miláně. Díky blízkosti Milána a Benátek se očekává velký příliv turistů do Benátek.

Foto: Profimedia.cz

Benátky jsou jedním z nejromantičtějších měst světa.

Není to poprvé, kdy se město snaží bojovat s negativními dopady turistiky. V srpnu spustilo kampaň zaměřenou proti připevňování tzv. zámků lásky na benátské starobylé a křehké mosty. [celá zpráva]

Úředníci také jednají o možnosti zavedení vstupního poplatku a omezení počtu domácích i zahraničních turistů, kteří by mohli Benátky navštívit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám