Hlavní obsah

Korutany: Zimní radovánky se sluncem nad hlavou

Novinky, fis

Díky poloze v alpsko-jadranské oblasti platí Korutany za jednu z nejvíce prosluněných lyžařských destinací. Zároveň garantují skvělé sněhové podmínky po celou zimní sezónu. Loni tam napadlo dokonce nejvíce sněhu v Alpách.

Foto: Profimedia.cz

Lyžařský ráj v Nassfeldu

Článek

Zlatavé sluneční paprsky v zádech a pod nohama křupavý čerstvý sníh si můžete v Korutanech vychutnat například v Nassfeldu. Z délky 110 kilometrů sjezdovek různých obtížností si vyberou jak nároční lyžaři, tak i rodiny s dětmi. Mladé turisty zaujme například možnost freeridingu v divoké přírodě nebo dovádění na překážkách ve snowparku.

Kdo potřebuje naopak dobít energii, měl by navštívit termální římské lázně Römerbad, lázně St. Kathrein v Bad Kleinkirchheimu, termální lázně ve Warmbad-Villachu nebo nové lázeňské domy u korutanských jezer. Ostatně řada wellnessových center se skrývá přímo v areálech hotelů.

Foto: Profimedia.cz

Odpočinek v lázních Bad Kleinkirchheimu

Jestliže toužíte po něčem novém, dosud nepoznaném, zavítejte do Bad Kleinkircheimu. Kromě 103 kilometrů sjezdovek jsou tam k dispozici také lázně. Další možností, jak v Bad Kleinkircheimu trávit zimní dovolenou, jsou túry na sněžnicích nebo ranní lyžování.

Rodiče s dětmi ocení nabídku lyžařské oblasti Katschberg. Všechny sjezdovky jsou vybaveny moderními zasněžovacími systémy a z některých hotelů lze dokonce prakticky okamžitě sjezdovat. Skvělé sněhové podmínky zajišťuje poloha v nadmořské výšce 1640 až 2220 metrů.

Dětský svět Katschi pak nejmenším návštěvníkům rezervuje jejich vlastní sjezdovku se speciálním vlekem a mluvícími komiksovými postavičkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám