Hlavní obsah

Dobříšský zámek bude žít až do Vánoc

Novinky, fis

Řada hradů a zámků se s příchodem podzimu postupně uložila k několikaměsíčnímu spánku. To ovšem neplatí u zámku v Dobříši. Ten můžete v rámci kulturních akcí navštívit až do Vánoc.

Foto: archiv zámku Dobříš

Vchod do dobříšského zámku zkrášluje pečlivě upravený park

Článek

Ve čtvrtek 27. listopadu zve zámek Dobříš na tradiční adventní koncert. Rozezní se v 18:00 v Zrcadlovém sále, vstupenky jsou na zámecké pokladně v předprodeji už od 10. listopadu.

Víkendové výletníky potěší adventní prohlídky spojené s výstavou betlémů. Poprvé proběhnou o posledním listopadovém víkendu, počtvrté a naposledy v tom předvánočním 20. - 21. prosince. Návštěvníci si zámek prohlédnou ve vánočním převleku s výzdobou včetně jesliček.

Dobříšský zámek nezapomíná samozřejmě ani na nejmenší návštěvníky. Na ty se chystá 6. prosince akce s dramatickým názvem Peklo na zámku. Prohlídky, u kterých je nutné si vstupenku předem rezervovat, vás zavedou do zámeckého sklepení. Uskuteční se v časech mezi 11:00 a 18:00.

Foto: archiv zámku Dobříš

Zrcadlový sál zámku Dobříš

Těsně před svátky zámecký program upoutá hlavně milovníky hudby. Vánoční koncert města Dobříš se uskuteční v pátek 19. prosince od 19:30 v Zrcadlovém sále. Vánoční koncert Příbramské filharmonie proběhne o den později tamtéž od 17:00 a následně také od 19:30.

Sezóna a otevírací doba zámku Dobříš

Dobříšský zámek je otevřený celoročně od pondělí do neděle.

Od října do května se tam můžete podívat mezi 8:00 a 16:30. Od června do září mezi 8:00 a 17:30.

Zámek je obklopen pečlivě udržovanou zelení. Francouzský park je od listopadu do března uzavřen. V dubnu, květnu a říjnu je turistům přístupný od 8:00 do 17:00, od června do konce září mezi 8:00 a 19:00. Anglický park můžete navštívit celoročně. Od dubna do října mezi 7:00 a 21:00, zbývající měsíce od 8:00 do 16:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám