Hlavní obsah

Cesta do Afriky muži zanechala 20 nepěkných památek v těle

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochrana před hmyzem je důležitá i v České republice. Ale když se dostanete po světě do oblastí, kde hrozí nějaká vážná nákaza, měli byste si dávat velký pozor. Jenže nemusí to být nutně třeba malárie, před kterou se můžete poměrně dobře chránit, jež vám může způsobit značné zdravotní komplikace. Stačí mouchy, které vám nakladou vajíčka pod kůži.

Foto: China Daily

Muž si přivezl z Afriky nepěkný suvenýr.

Článek

Číňan, který byl jmenován pouze příjmením jako Ma, si po návratu z půlroční pracovní cesty do Afriky stěžoval na pupínky, které se mu dělaly po těle. Svědily a bolely zároveň. Muž z Kuang-čou neváhal a hned po návratu do své vlasti vyhledal podle Apple Daily lékaře. Ten mu předepsal nějakou mastičku, jenže situace se ani trochu nelepšila.

Muž snášel svědění ještě další dva týdny a teprve poté se rozhodl navštívit dermatologa v nedaleké nemocnici. Ten si důkladně prohlédl ranky naplněné hnisem a muži oznámil něco, co nechtěl ani trochu slyšet. Pod kůží se mu v oblasti břicha a pravého stehna usídlily larvy much.

Krevní testy diagnózu potvrdily. Muž měl v těle zvýšenou hladinu bílých krvinek, kterými tělo bojuje proti parazitům a infekcím. Nešlo to tedy jinak a muž musel absolvovat menší chirurgický zákrok, během kterého lékaři z jeho těla odstranili celkem 20 živých larev. Ty později identifikovali jako larvy mouchy tumbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám