Hlavní obsah

Festival Kolem světa přiveze do Brna cestovatele a dobrodruhy

Novinky, fis

Už pátek začne v Brně nabitý program cestovatelského festivalu Kolem světa. Do moravské metropole pozve ostřílené dobrodruhy, kteří se tam rozpovídají o svých zkušenostech a nezapomenutelných zážitcích. Jedním z témat bude například expedice na K2 horolezce Radka Jaroše.

Foto: Profimedia.cz

Nový Zéland - také o něm bude řeč na víkendovém festivalu Kolem světa.

Článek

Tento víkend v Brně pozve festival Kolem světa zájemce do končin, kam by se jinak nejspíš nikdy nepodívali. Známé i utajené destinace poznají návštěvníci třídenního festivalu očima cestovatelů, kteří daleké končiny prošli. V pestrém programu si přijde na své snad každý, kdo se o cestování alespoň trochu zajímá.

Areál brněnského výstaviště navštíví hned v pátek mimo jiné muzikant, herec a režisér Jan Budař. „Jako umělec dokáže vyjádřit hluboké pocity ze sekání s tibetskými nomády, kteří každoročně putují kolem hory Kailas,“ řekl Novinkám organizátor festivalu Karel Wolf.

Ve spolupráci s Rudolfem Švaříčkem se Jan Budař dostal do nitra Tibetu, kde jsou mnohá místa nepřístupná, a měl tak možnost poznat zajímavé lidi. „Tibet je dnes extrémně sledovaná oblast především ze strany čínských úřadů a pohyb je tam proto velmi obtížný. Jan Budař a Ruda Švaříček rozkryjí zajímavosti dnešního Tibetu.

Na moře i do velehor

Zajímavé tipy přinese festival také rodičům s malými dětmi. Ani oni se nemusejí bát podniknout nekonvenční dovolenou mimo Evropu a pohodlí hotelů s all inclusive.

„V sobotu bude program pokračovat osobními zážitky z cestování po Novém Zélandu s miminkem. Dnešní moderní svět na dvou krásných ostrovech jižní polokoule nabízí rodinám skvělé příležitosti k cestování pronajatou malou dodávkou uzpůsobenou ke spaní v kempech. Pro děti je pak tento způsob cestováni tím největším dobrodružstvím,“ doplnil Wolf.

Přednáškový sál v sobotu navštíví také mořeplavec Rudolf Krautschneider, který si postavil dřevěnou prostornou plachetnici i velký vor. Společně se svojí dcerou podnikl plavbu ve vodách několika světových oceánů a nejednou obeplul celou zeměkouli.

Mladý cestovatel Christoph Rehage, jehož video se stalo hitem internetu, vystoupí na festivalu Kolem světa v Praze na konci listopadu

„Nedělní závěr festivalu pak bude patřit horolezci Honzovi Trávníčkovi, který s Radkem Jarošem zdolal tento rok vrchol nejnebezpečnější hory světa K2,“ uzavřel Wolf. Do Prahy se festival Kolem světa přesune na předposlední listopadový víkend. Kompletní program si naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám