Hlavní obsah

Manželský pár cestuje za špatným počasím

Novinky, fis

Zatímco většina z nás se raduje, když se před bouřkou a jiným nečasem schová někde v suchu a teple, mladý manželský pár z USA přesně tohle naopak vyhledává. Focení extrémního počasí se stalo jeho největším koníčkem.

Foto: Nicolaus Wegner, Profimedia.cz

Rozběsněné nebe a pod ním Daow Wegnerová

Článek

Čtyřiatřicetiletý Nicolaus Wegner a jeho o dva roky mladší žena Daow cestují za bouřemi, tornády a hurikány, aby v dramatickém zátiší vytvořili působivé snímky. Žijí v americkém státě Wyoming, většina fotek tedy vzniká tam. Vydávají se však i do okolních států — například Montany či Nebrasky.

Foto: Nicolaus Wegner, Profimedia.cz

Někdy se Wegnerovým podaří dohnat dokonce víc než jeden přírodní úkaz.

Dramatičnost Wegnerových fotografií umocňuje jeho manželka, která vždy figuruje v popředí, zády k fotoaparátu a čelem k temné obloze. Pod mohutnými mračny působí velmi drobně. Tomu, kdo si fotky prohlíží tak připomíná, že počasí má nad člověkem absolutní moc.

Foto: Nicolaus Wegner, Profimedia.cz

Sukně a vlasy Daow Wegnerové napovídají, že při focení poměrně foukalo. Na vítr jsou Wegnerovi koneckonců zvyklí.

Asi každého napadne, že se jedná o nebezpečné hobby. I Wegnerovi si to dobře uvědomují. Nicolaus, kterého baví také focení hor, médiím řekl, že se o aktuální situaci s manželkou vždy radí, a pokud mají ohledně bezpečnosti jakékoliv pochyby, sbalí věci a odjedou pryč.

Podle Wegnera jsou největší hrozbou blesky. Snaží se je proto vždy zachytit z dostatečné vzdálenosti. Zbytečný risk nepodstupuje.

Foto: Nicolaus Wegner, Profimedia.cz

Potmnělá obloha jako by ztěžkla a klesla.

Daow Wegnerová popsala tyto výlety jako vzrušující a děsivé zároveň. Podle britského deníku Daily Mail se snaží ze života vychutnat každý moment, a proto se i ona v cestách za extrémním počasím vzhlédla, a to přes skutečnost, že někdy cítí strach.

Reklama

Související témata:

Související články

Divoká příroda Česka pod závojem mlhy

Snad až mysticky působí barevná česká krajina, když se nad ní vznáší mléčně bílý opar mlhy. Zvláště pak, když se prolne s probouzejícím se, nebo naopak...

Výběr článků

Načítám