Hlavní obsah

Češi si oblíbili Vánoce na pláži

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo netráví vánoční svátky doma s rodinou u mísy plné cukroví, vyráží obvykle lyžovat na zasněžené horské svahy nebo se sluní v teple na pláži. Oblíbené přímořské destinace pro zimní dovolenou se leckdy shodují s letními stálicemi.

Foto: Profimedia.cz

Odpočinek ve stínu palem je v zimním období balzámem na duši.

Článek

„Mezi celoročně oblíbená letoviska patří ta u Rudého moře, tedy Hurgada, Marsa Alam a Šarm aš-Šajch. Jsou časově i finančně dostupná a během Vánoc je tam teplé moře. Zájem je v zimním období také o Kapverdské ostrovy, známé jako ostrovy Zeleného mysu, Kubu, Dominikánskou republiku, Mexiko i Jamajku,“ řekl Novinkám mluvčí CK Exim Tours Stanislav Zíma. Doplnil, že množství těch, kteří tráví Vánoce „pod palmami“, narůstá.

Jak Novinkám potvrdil mluvčí Martin Slaný, primárně o pasivní dovolenou u moře mají během zimních svátků velký zájem také klienti CK Blue Style.

Foto: Profimedia.cz

Procházka zasněženou Paříží láká řadu českých turistů.

Méně početná skupina turistů zamíří na Vánoce a silvestra do některé z evropských metropolí. Podle Zímy je oblíbená Paříž, Řím, ale také Istanbul. Mluvčí CK Fischer Jan Osúch doplňuje Londýn a Berlín. Naopak velké množství cestovatelů volí dovolenou v Alpách, nejčastěji rakouských či italských.

Foto: Profimedia.cz

Bílé svahy rakouských Alp mají Češi blízko.

„U lyžařských pobytů mají klienti nejvyšší slevy a největší výběr do konce října. Kdo chce vyrazit během svátků lyžovat do Alp, rozhodně by si měl vybrat co nejdříve. Termíny kolem Štědrého dne i Silvestra se v Alpách plní několik měsíců dopředu. Ostatně, i na shánění obyčejné silvestrovské chaty v Česku je už v listopadu většinou pozdě,“ doporučuje Osúch za skupinu Fischer, v rámci níž nabízí lyžařské zájezdy Nev-Dama.

Výběr zimní dovolené by tedy turisté neměli nechávat na poslední chvíli. Tak jako většina z nás s oblibou odkládá například nákup vánočních dárků.

Reklama

Výběr článků

Načítám