Hlavní obsah

Batůžkářce žila měsíc v nose osmicentimetrová pijavice

Novinky, jky

Mladou britskou batůžkářku sužovalo několik týdnů poměrně silné krvácení z nosu. Když Daniela Liveraniová navštívila lékaře, nestačila se divit. Dozvěděla se totiž, že krvácení z nosu má jiný důvod, než se původně domnívala.

Foto: Profimedia.cz

Daniela Liveraniová si přivezla z Vietnamu nepříjemný suvenýr.

Článek

Daniela Liveraniová měla za to, že krvácení z nosu je následkem nehody. Během své cesty po jihovýchodní Asii totiž havarovala na motocyklu a tehdy z nosu krvácet začala. Jenže po více než měsíci od nehody mělo krvácení již zcela odlišný důvod než po samotné nehodě.

Lékaři strávili půl hodiny tím, že se jí opatrně snažili vyjmout z nosu pijavici, která byla podle slov ženy „dlouhá jako její ukazováček” a „tlustá jako její palec”.

Asi sražená krev

Že něco nemusí být v pořádku, si mohla uvědomit krátce po návratu do domovského Edinburghu. Ve své nosní dírce totiž opakovaně nějaký objekt zahlédla, měla však za to, že jde pouze o sraženou krev. Nakonec si však přece jen uvědomila, že jí v nose žije živočich a spěchala do nemocnice.

„Dva týdny před návratem z Asie mi začalo krvácet z nosu, ale vzhledem k tomu, že jsem spadla z motorky, tak jsem měla za to, že jsem si poranila krevní cévu. Po návratu domů krvácení ustalo. Párkrát jsem viděla něco, co mi čouhalo z nosu, myslela jsem si ale, že jde o sraženou krev. Snažila jsem se to vyfouknout a vytáhnout, ale vždy se to stáhlo zpět do nosu,” popisovala nepříjemný zážitek Skotka.

Koupání či pitná voda

„Když jsem byla jednou ve sprše, tak se mi to dotklo dokonce až spodního rtu. Jakmile se to stalo, tak jsem vyskočila ze sprchy, abych se na to podívala v zrcadle. Tehdy jsem  to uviděla detailněji a došlo mi, že mi žije v nose zvíře,” uvedla 24letá žena.

„Pokud Daniela plavala ve vodě ve Vietnamu, tak mohla získat tu pijavici poměrně snadno. Stejně tak se jí však mohla dostat do těla z nečisté pitné vody, tomu bych však příliš nevěřil. Ačkoliv ji měla v těle přes měsíc, tak tyto pijavice nerostou tak rychle, takže v danou chvíli asi nebyla o mnoho menší,” uvedl správce Amerického muzea národní historie v New Yorku a expert na pijavice Mark Siddal a dodal: „Je zvláštní, že lidé necítí, když jim pijavice vlezou do nosu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám