Hlavní obsah

Londýnští taxikáři nacházejí na sedadlech desítky tisíc mobilů

Nejspíš až 190 000 mobilních telefonů lidé každoročně vytrousí na zadních sedadlech londýnských taxi. Oznámila to bezpečnostní firma Eset na základě výsledků svého průzkumu. Sedadla londýnských taxíků jsou tak podle ní „černou dírou” pro mobily, které mohou obsahovat i velmi citlivé údaje.

Foto: Profimedia.cz

Londýnský black cab

Článek

Studie se zúčastnilo 300 řidičů taxi, kteří uvedli, že každý rok najdou průměrně osm mobilů zamáčknutých do zadních sedadel. Polovina z nich prý přitom nemá bezpečnostní kód. Po Londýně jezdí zhruba 25 000 černých taxíků, nazývaných black cab, což dělá více než 190 000 ztracených telefonů ročně.

„Naše studie ukazuje, že ačkoli se média v současnosti kybernetické kriminalitě dost věnují, spotřebitelé sami sebe stále nevnímají jako skutečný cíl," uvedl podle agentury AFP bezpečnostní expert společnosti Eset Mark James. Takový postoj označil za naivní.

Kromě mobilů prý taxikáři v autech našli mimo jiné 100 000 liber (3,5 miliónu korun) v akciích a dluhopisech, psa, 400 sáčků bonbónů či kufřík šéfa Severoatlantické aliance.

Reklama

Výběr článků

Načítám