Hlavní obsah

Za den navštívili 19 zemí. Trojice kamarádů zlomila světový rekord

Novinky, fis

Taky se vám někdy zdá, že se za jeden den nedá skoro nic stihnout? Tři dobrodruzi z Norska dokázali světu opak. Za pouhých 24 hodin se jim podařilo zavítat do 19 států. Nevynechali ani Českou republiku.

Foto: www.garfors.com

Radost z překonání rekordu

Článek

Devětatřicetiletý Gunnar Garfors, dvaačtyřicetiletý Taj-jung Pak a osmatřicetiletý Øyvind Djupvik přelstili čas. Jen 23 hodin a 33 minut jim stačilo na to, aby nahlédli do Řecka, kde jejich pouť začala, dále pak do Bulharska, Makedonie, Kosova, Srbska, Chorvatska, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Rakouska, Maďarska, Slovenska, Česka, Německa, Nizozemska, Belgie, Lucemburska, Francie, Švýcarska a Lichtenštejnska.

Foto: Marek Kulhavý, Mapy.cz

Trasa, kterou trojice Norů o víkendu projela za jeden den.

K cestě, na níž se vydali minulý týden o půlnoci ze soboty na neděli, využili zapůjčené automobily a dva letecké spoje — ze Skopje v Makedonii do Bělehradu v Srbsku a z rakouské Vídně do německého Düsseldorfu.

Foto: www.garfors.com

Zleva Øyvind Djupvik, Gunnar Garfors a Taj-jung Pak na pomyslné startovní čáře v Řecku

Až na špatné počasí, které je zastihlo ve Švýcarsku, a menší komplikace se zapůjčením jednoho z aut, šlo na jejich cestě všechno jako po másle. Hlavně silný déšť cestovatele zpomalil. A to natolik, že nestihli zajet do Itálie, která by seznam navštívených států zaokrouhlila na dvacítku. Za zmínku stojí také zatčení jejich kameramana, který ilegálně natáčel na hranici Řecka a Bulharska.

Foto: www.garfors.com

Zastávka v Belgii

Cestovatelská trojice se stala i předmětem sázek, protože se jejím sponzorem stalo internetové kasino a sázková kancelář Comeon. Ti, kteří cestu stačili sledovat online, hádali, které země dobrodruzi navštíví a zda se jim vůbec podaří přebít dosavadní světový rekord.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám