Hlavní obsah

Benátčané se bouří proti turistické tradici

Novinky, fis

Podobně jako Pařížany začaly štvát zámečky lásky také obyvatele italských Benátek. Přesto, nebo možná právě proto, že je toto město už dlouhá léta Mekkou zamilovaných. V nové informační kampani dávají místní svoji nechuť k této turistické tradici zřetelně najevo.

Foto: Profimedia.cz

Záplava malých zámečků zatěžuje zábradlí mostů.

Článek

Kampaň, vedená Benátčanem Albertem Tosem Feiem, nese název Unlock your love (Odemkněte svoji lásku). Lidé zapojení do této iniciativy hlásají, že zámky lásky hyzdí jejich město a že na takový nepořádek nejsou zvědaví.

Dokonce kampaň označuje věšení zámků na zábradlí mostů za vandalismus. Plakáty odrazující turisty od myšlenky zamknutí lásky v romantickém městě vodních kanálů visí v ulicích a šíří směrem k mileneckým dvojicím jasné sdělení: najděte si jiný způsob upevnění vztahu. V Benátkách se také pohybuje skupina lidí, kteří v noci z mostů zámky odštípávají.

Foto: Profimedia.cz

Benátky prošpikované vodními kanály

Už delší dobu bojuje se zámečkovou tradicí Paříž. Tam už turisté tunami zámků poničili vyhlášený most lásky Pont des Arts. A tak radní kampaní #lovewithoutlocks návštěvníky města vyzvali k tomu, aby si raději pořizovali populární selfie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám