Hlavní obsah

Lesy jako stvořené pro tvůrce hororů

Novinky, fis

Spojení narezlých a zemitých barev podzimu, závoje mlhy a hustého lesa skládá dohromady obrázek jako vystřižený ze strašidelného filmu. Za branami dvou německých měst naleznou výletníci fascinující podívanou.

Foto: Profimedia.cz

Hra barev v lesích u města Wuppertal

Článek

Severní Porýní-Vestfálsko, jedna z německých spolkových zemí, je posetá mnohými na první pohled obyčejnými přírodními scenériemi. Pokud se však fotograf ocitne ve správný čas na správném místě, dokáže i z všedního momentu vyčarovat pohádkový obraz. Podzimní městskou turistiku si tak lze zpestřit výletem do tiché přírody mimo ruch ulic.

Foto: Profimedia.cz

Lesní pěšina nedaleko Solingenu

Tajuplně se jeví kupříkladu spadanými listy posetá cesta v lese poblíž Solingenu. Za zastávku vlastně stojí i toto město známé produkcí kvalitních nůžek a nožů — své o tom vypráví také expozice zdejšího Německého muzea nožů. Značka Solingen figuruje na trhu také jako výrobce sad na manikúru.

Foto: Profimedia.cz

Malebné uličky Solingenu

Centrum města, vzdáleného od Prahy přibližně 500 kilometrů, bylo v průběhu druhé světové války kompletně poničeno. Přesto jsou v Solingenu k vidění památky. Například neogotický kostel St. Clemens nebo barokní zámek Hackhausen, postavený na základech pevnosti ze 13. století. Zámek ovšem slouží k soukromým účelům a není přístupný veřejnosti. Obdivovat ho tedy lze jen zvenčí.

Nedaleko Solingenu leží na řece Wupper město Wuppertal proslulé nejen svojí různorodou průmyslovou výrobou, ale také tím, že odsud pochází lék aspirin. V tomto městě naleznete stovky národních památek, ale snad největším lákadlem je místní visutá dráha, po níž kromě těch standardních vagónů jezdí někdy také historický Kaiserwagen (Císařský vagón). Dráha se táhne ve výšce 12 metrů nad hladinou Wupperu, dále pak nad ulicemi města. Jednosměrná jízda trvá zhruba půl hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Visutá dráha ve Wuppertalu

Ovšem rychle zase pryč z hromadné dopravy zpět za město. Také v oblasti Wuppertalu můžete navštívit zalesněnou přírodu se strašidelným nádechem. Jestliže máte štěstí na trochu zakaboněné počasí.

Foto: Profimedia.cz

Mlhavá zimní krajina u Wuppertalu

Mlhavá zima bez sněhu, holé stromy a hejno černých havranů působí víc než dramaticky. Příznivci hororových příběhů si v takové krajině jistě přijdou na své. Zvláště pak když kolem není ani živáčka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám