Hlavní obsah

Dubaj chce v roce 2020 dosáhnout 20 miliónů návštěvníků ročně

Novinky, Jakub Kynčl
Praha

Úterní pražská tisková konference emirátu Dubaj přinesla zajímavý náhled do plánů této destinace, která se v budoucích letech chystá stát nejoblíbenějším místem k návštěvě pro rodiny s dětmi. Nově se Dubaj chce více soustředit také na český trh, ve kterém vidí zejména po zrušení víz a zavedení přímých letů velký potenciál.

Foto: Profimedia.cz

Dubaj je jedním z nejrychleji se rozvíjejících měst světa.

Článek

V roce 2012 přivítal emirát Dubaj poprvé 10 miliónů turistů, což je desetinásobek množství, které do této destinace létalo v období na počátku 90. let 20. století. Tehdy sem také nebylo příliš za čím jezdit a létalo se sem spíše za obchodními záležitostmi. Do roku 2020 však emír Dubaje, šejch Muhammad ibn Rašíd al-Maktúm, plánuje ročně uvítat dvojnásobek počtu turistů z roku 2012, tedy 20 miliónů.

Nejvíce zahraničních turistů má Dubaj v současné době ze Saúdské Arábie, Indie, Velké Británie a Spojených států. Průměrně zde lidé tráví 3,8 dne, což napovídá tomu, že Dubaj slouží pro některé jako obchodní destinace, zatímco jiní si zde i užívají dovolené.

Foto: Profimedia.cz

Dubaj nabízí směs historické atmosféry s těmi nejmodernějšími stavbami světa.

„Věříme, že se staneme světovou destinací číslo jedna pro rodiny nejen otevřením všemožných atrakcí. Chceme, aby se zde konaly ty největší události z celého světa, třeba také EXPO 2020. V příštím roce se zde bude otvírat obrovské safari, kde budou lidé moci sledovat zvířata v jejich přirozeném prostředí, a o rok později spustí provoz tzv. Dubajské oko, které bude obdobou toho, které stojí v Londýně,” řekl na tiskové konferenci ředitel zahraničních turistických oddělení Dubaje Salíh Muhammad Džazíri.

Řidiči taxíků jako průvodci

Nákupy jsou samozřejmě jednou z hlavních cest, jak do Dubaje přitáhnout davy lidí. Již nyní Dubaj nabízí druhou nejširší škálu světových značek na světě, hned po britském Londýnu. Do budoucna by navíc měli řidiči taxíků fungovat jako průvodci a měli by tak být schopni svým zákazníkům fundovaně poradit ohledně jejich běžných dotazů souvisejících s návštěvou emirátu.

Foto: Profimedia.cz

Tradice jsou nedílnou součástí hypermoderního emirátu Dubaj.

Džazíri na tiskové konferenci uvedl, že má za to, že je Dubaj jedinou destinací na světě, kde můžou lidé během jednoho dne lyžovat na sněhu, písečných dunách i vodních lyžích.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

„Počet návštěvníků je jen jedním z hodnoticích kritérií. Samozřejmě sledujeme například i délku jejich pobytu a jejich návyky. Zjednodušeně však lze říci, že chceme počet turistů do roku 2020 opravdu zdvojnásobit, a věříme, že se na tomto růstu budou určitou měrou podílet i čeští turisté,” dodal pro Novinky Džazíri, avšak ohledně očekávaného nárůstu počtu turistů z ČR nechtěl být konkrétnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám