Hlavní obsah

Australské aerolinky dovolily cestujícím používat během letu mobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australské letecké společnosti Qantas Airways a Virgin Australia Holdings od úterka pasažérům umožňují používat při letu mobilní telefony a další elektronická zařízení, například tablety a kapesní herní konzole. Informoval o tom server BBC. Upozornil, že stejný krok již dříve učinily některé aerolinky v USA, Evropě a na Novém Zélandu.

Foto: Profimedia.cz

Používání mobilů na palubě letadel australských aerolinek už není problém.

Článek

Qantas a Virgin Australia dosud cestující žádaly, aby elektronická zařízení ponechali během letu z bezpečnostních důvodů vypnutá. Letadla jsou už ale v současnosti konstruována tak, aby používání mobilů a dalších zařízení nezpůsobovalo problémy, podotýká BBC.

„Jsme velmi rádi, že můžeme zákazníkům poskytnout možnost využívat osobní elektronická zařízení od okamžiku nástupu na palubu letadla až do jejího opuštění," uvedl šéf domácích aktivit společnosti Qantas Lyell Strambi, jehož citovala agentura Reuters.

Plán aerolinek Qantas a Virgin Australia na povolení používání mobilů v pondělí schválil úřad pro bezpečnost civilního letového provozu. Mluvčí úřadu však upozornil, že větší elektronická zařízení, například notebooky, budou muset cestující kvůli nebezpečí turbulence při startu a přistávání odložit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám