Hlavní obsah

Legendární hlavolam putoval po světě. Takhle ho ještě nikdo neskládal

Novinky, fis

Poté, co v květnu absolvoval na americké Harvardově univerzitě, se Nuseir Yassin rozhodl vydat na cestu kolem světa. Svoji dvouměsíční pouť zdokumentoval originálním, a snad i trochu dojemným způsobem. Použil k tomu Rubikovu kostku.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík natočil mezinárodní skládání Rubikovy kostky

 
Článek

Jeden z nejslavnějších hlavolamů světa se stal spojujícím tématem Yassinovy poznávací cesty napříč zeměkoulí. Oslovil celkem 84 cizinců na třech kontinentech, aby se ukázali v jeho videu a jednou otočili Rubikovou kostkou. Povedlo se.

Lidé různých věkových kategorií, odlišných odstínů pleti, náboženského vyznání, turisté i místní... Ti všichni Yassinovi ochotně pomohli v jeho záměru a s úsměvem ve tváři, gesty či pohybovými kreacemi přiblížili hlavolam vyřešení.

Dobrovolníky do svého videa hledal mladík ve městech, přírodě, pod vodou, na lodích, plážích a na nespočtu dalších míst. Díky tomu je video tak rozmanité. K mezinárodnímu řešení hlavolamu se připojili lidé z Anglie, Singapuru, Ruska, Vietnamu, Thajska, Švýcarska, Kambodže, Srí Lanky, Německa, Egypta i Yassinova rodného Izraele.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Rubikova kostka se ocitla v rukou budhistických mnichů i v tlapkách neposedné opice. O poslední otočení kostkou se postaral sám Yassin po návratu domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám