Hlavní obsah

Opilý pasažér si spletl dveře od toalety s nouzovým východem

Novinky, fis

Šestadvacetiletý Polák měl poprvé cestovat letadlem. Cítil nepříjemný strach. Úlevu mu měl přinést alkohol, který pravděpodobně popíjel už před nástupem do letadla. Následně pak i během samotného letu. Když pocítil nutkání navštívit toaletu, pokoušel se místo správných dveří otevřít nouzový východ.

Foto: Profimedia.cz

Opilí pasažéři se během cesty letadlem mohou stát pro ostatní ohrožením. Ilustrační foto

Článek

V pátek 11. července cestoval Tomasz Mucha společně s dalšími pasažéry Boeingem 737 společnosti Ryanair z polského Krakova do irského Dublinu. Letěl poprvé, a tak měl nervy na pochodu. Posilnil se proto vodkou a pivem. Podle některých zdrojů byl v podnapilém stavu, už když nastupoval do letadla.

Během letu si Mucha potřeboval odskočit na WC. Vydal se ale špatným směrem. Místo dveří od toalety se začal usilovně pokoušet o otevření nouzového východu. Podařilo se mu zdvihnout kliku, nikoliv však pohnout dveřmi. Tlak v kabině to nedovolí.

Posádka letadla rychle zasáhla a opilého mladíka doprovodila zpět na jeho sedadlo. Po příletu do Dublinu byl Mucha zatčen. Přiznal, že byl během letu opilý i své nevhodné a chvílemi hrubé chování. Dostal pokutu ve výši v přepočtu asi 5500 korun.

Když se soudce mladíka zeptal, zda si uvědomuje, jak vážnou situaci mohl způsobit, podle irského deníku Irish Mirror odpověděl, že ano. Otevření nouzového východu během letu by znamenalo nejen smrt pasažérů sedících v blízkosti, ale také rychlé snížení teploty v kabině, trup letadla by se navíc mohl roztrhnout.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám