Hlavní obsah

V nejnebezpečnějším zábavním parku zemřelo několik lidí. Nyní je opět v provozu

Novinky, fis

Před osmnácti lety zábavní areál Action Park v New Jersey uzavřeli kvůli kritice médií a soudním procesům. Ty spustil bezpočet zranění, k nimž tu došlo, včetně šesti smrtelných. Špatná pověst se s tímto místem táhne dodnes.

BEZ KOMENTÁŘE: Action Park se po 18 letech znovu otevřel veřejnostiVideo: Action Park

 
Článek

V zábavním areálu Action Park, otevřeném v roce 1978, docházelo v průměru k pěti až deseti zraněním denně. Sem tam šlo o drobná poranění, jindy o ohrožení života. Právě chabá bezpečnost atrakcí, u nichž často docházelo k poruchám, park položila na lopatky. V roce 1996 byl proto uzavřen.

BEZ KOMENTÁŘE: V zábavním parku v minulosti zahynulo šest lidí a stovky se zranily

Od roku 1998 park změnil vedení a byl provozován pod názvem Mountain Creek Waterpark. Od poloviny letošního června se vrátil k původnímu názvu a blíže k původní podobě. V areálu sice proběhlo několik změn zvyšujících bezpečnost návštěvníků, přesto je však stále na místě mít se tam maximálně na pozoru. Nadále je v parku povolen alkohol a prodávají se v něm trička s nápisem: Přežil jsem Action Park.

Nikdy víc

„Byl jsem tam třikrát, když mi bylo devět a deset let — dvakrát jsem skončil na pohotovosti. Poprvé, když se rozbila Tarzanova houpačka. Můj otec musel skočit do vody, aby mě zachránil. Podruhé na sáňkařské dráze, když moje vozítko nemělo brzdy a já jsem vyletěl pryč z dráhy a spadl do trávy. Musel jsem pak plačící a krvácející sejít dolů pěšky,“ citoval britský deník Metro jednoho z návštěvníků parku.

Vyprávění pokračovalo současnou zkušeností: „Poslali nám volné vstupenky, abychom znovu park navštívili, ale já jsem byl extrémně opatrný a zkusil pouze jednu jízdu — kajak, kde jednoduše pádlujete po klidné řece. Líbilo se mi to a byl jsem v bezpečí, ale další den atrakci zavřeli, protože někdo vypadl z kajaku a dostal zásah elektrickým proudem.“ Návštěvník vše uzavřel tím, že je příliš vystrašený na to, aby se ještě někdy do parku vydal.

Aktuální vlastník Andy Mulvihill, syn zakladatele parku, řekl deníku New York Post, že nadšení těch, kteří park navštívili, převažuje nad negativy. Navzdory všemu je Action Park podle něj fenoménem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám