Hlavní obsah

Zapakovat se na dovolenou stíhají rychleji muži. Přesto jim často balí partnerky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balení na dovolenou může být někdy pořádná věda. Za příliš těžké zavazadlo cestovatel na letišti doplácí, ale na druhou stranu pokud doma zapomene cokoliv z nezbytných věcí, musí je na místě dokoupit. Nejúspornější variantou tedy je vše promyslet a zkontrolovat. Často se o pakování zavazadel starají ženy. Přebírají tak břímě ze svých protějšků. Tímto tématem se zabýval nový cestovatelský průzkum.

Foto: Profimedia.cz

K pakování věcí na dovolenou přistupují ženy jinak než muži. Ilustrační foto

Článek

Zabalit si kufr na dovolenou mužům v průměru trvá 76 minut, ženám o devět minut déle. Přesto jsou to v 51 procentech ony, kdo pakuje zavazadla, a to nejen sobě, ale také svému partnerovi. Vyplývá to z výsledků studie cestovatelského webu TravelSupermarket, který se dotazoval 2000 lidí.

Až 26 procent žen plánuje garderobu, kterou si chystají vzít s sebou na cesty týden až dva dopředu. Muži si s tím obvykle lámou hlavu méně než týden před odjezdem. S tím může souviset fakt, že sedm procent žen raději své drahé polovičce zabalí, než aby se pak cítily trapně, kdyby muž zvolil nevhodné oblečení.

Bob Atkinson, cestovní odborník z webu TravelSupermarket, připomíná, že dobře zabalit znamená ušetřit na dovolené čas a peníze. Podotýká, že je důležité znát limity u hmotnosti zavazadla a nepakovat zbytečnosti. Ovšem i zapomenutí důležitých věcí znamená na cestách leckdy nepříjemné a neplánované výdaje.

Anketa

Kolik času strávíte pakováním zavazadla na týdenní dovolenou u moře?
Do 30 minut
23,7 %
Do 60 minut
29,6 %
Do 90 minut
10,4 %
Více
36,3 %
Celkem hlasovalo 135 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám