Hlavní obsah

Největší obchodní centrum světa bude městem ve městě

V Dubaji vznikne hotelový a zábavní komplex, jehož součástí bude největší nákupní středisko na světě. Nejnovější verze projektu Mall of the World počítá s tím, že nákupní zóna se bude rozkládat na 743 000 metrech čtverečních, sdělil v sobotu dubajský premiér šajch Muhammad bin Rašíd Maktúm.

Foto: Profimedia.cz

Takhle vypadá návrh největšího obchodního střediska světa.

Článek

Plány obřího nákupního centra emirát představil poprvé už před rokem a půl. Šajchovo oznámení tak naznačuje brzké zahájení výstavby projektu, jak uvedla agentura Reuters. Premiér nesdělil, kdy má být gigantické centrum dokončené, ani kolik bude stát.

Foto: Profimedia.cz

V obřím komplexu bude zázemí pro tisíce turistů.

„Projekt bude budován ve fázích v návaznosti na postupný rozvoj rodinné turistiky v Dubaji," uvedla společnost Dubai Holding, která je osobním investičním nástrojem šajcha Muhammada. Nákupní centrum bude propojeno sedmi kilometry promenád se zábavním parkem, kinosály, stovkou hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Celý komplex bude schopen pojmout 180 miliónů návštěvníků ročně.

Foto: Profimedia.cz

Mall of the World - centrum obklopené dopravními tepnami.

Dubaj se stále ještě plně nevzpamatoval z dluhové krize, do níž upadl před pěti lety po poklesu cen realit. Mezinárodni měnový fond emirát upozornil, že záplava nových realitních projektů by mohla v emirátu vyvolat další cyklus boomu a krachu. Místní činitelé ale věří, že tentokrát budou schopni rizika zvládnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám