Hlavní obsah

Na dlouhých letech se začne vysílat nový žánr

Novinky, jky
Londýn

Co cestovatel, to odlišný recept na to, jak co nejlépe přestát dálkové lety. Někteří poslouchají hudbu a hrají hry, jiní si dají několik ginů s tonikem a další prostě noc před letem nespí, aby byli unaveni. Aerolinky British Airways nyní přišly s další alternativou - na dálkové lety zavádějí sedmihodinový film, který musí uspat snad úplně každého.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka ze sedmihodinové jízdy vlakem z norského Bergenu do OslaVideo: NRK

 
Článek

Na palubní obrazovky dálkových letů British Airways se dostává sedmihodinový záznam jízdy vlakem mezi norskými městy Bergen a Oslo. Uklidňující záběry zasněžené krajiny, kde jsou lidské vlivy patrné jen minimálně, se řadí mezi žánr zvaný Slow TV, který je ve Velké Británii populární. Lidé se často dívají třeba na hodiny dlouhé záběry hořícího krbu, plynoucí řeky či mořského příboje.

„Jsme si vědomi toho, že cestování na dálkových letech může být pro člověka únavné. Právě proto neustále inovujeme možnosti zábavy, kterými si mohou naši zákazníci krátit čas v letadle. Věříme, že tento nový trend televizní zábavy ideálně doplní mainstreamové hollywoodské trháky, které již v rámci našeho individuálního palubního systému cestujícím nabízíme. Tím, že filmy u nás mohou pasažéři sledovat hned po příchodu do letadla až po zastavení na konečné příletové stojánce, stihnou vidět více,” řekl Novinkám mluvčí British Airways Petr Duchek.

Snímek natočený z kamery umístěné na lokomotivě je vskutku uklidňující a hypnotický. Otázkou zůstává, jak bude film populární u pasažérů. Pokud se ukáže, že šlo o dobrý nápad, britské aerolinky jsou prý připraveny zařadit další podobná videa. Mohlo by jít prý o pletení, procházení se v parku či krmení ptactva.

Sedmihodinový film byl původně promítán na norské televizní stanici NRK a slavil úspěch. Pořad si během jeho vysílání aspoň na chvíli zapnul hned milión diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám