Hlavní obsah

Nový zábavní areál zve do magické říše Harryho Pottera

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zábavním parku Universal Studios zaměřeném na filmové motivy vznikla ve floridském Orlandu část inspirovaná příběhy čarodějnického učně Harryho Pottera. Tomu vdechla život britská spisovatelka J. K. Rowlingová v sérii sedmi románů, které byly následně zfilmovány. Zábavní areál provede návštěvníky místy, která z napínavých příběhů dobře znají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vítejte ve světě Harryho PotteraVideo: Reuters

 
Článek

Nádraží King’s Cross s pověstným nástupištěm devět a tři čtvrtě nebo třeba Příčná ulice, kouzelnická nákupní třída... Orlando na Floridě představilo svůj nový magnet na turisty. Kdo by neznal hrdinu a čaroděje Harryho Pottera? A koho by nelákalo se alespoň na chvíli podívat do magického světa plného kouzel?

Návštěvníci areálu pojmenovaného Kouzelnický svět Harryho Pottera - Příčná ulice se povozí v Bradavickém expresu a nahlédnou do tajuplných obchůdků Příčné ulice. Nechybí ani zeď, která je v románové i filmové podobě příběhu branou do této skryté části Londýna.

Slavnostního představení parku se ve čtvrtek zúčastnili také herci, kteří ztvárnili Harryho přátele a další postavy ze školy čar a kouzel v Bradavicích. Areál v nich oživil vzpomínky na natáčení filmu a svoji autenticitou je ohromil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám