Hlavní obsah

Město s divem světa ovládly tisíce opic

Novinky, fis

Známé indické město Ágra, do něhož turisté míří kupříkladu proto, aby spatřili novodobý div světa Tádž Mahal, čelí velkému problému. Do jeho ulic vpadly početné tlupy drzých opic, které teď terorizují zdejší obyvatele. Ti se kvůli nim musejí zdržovat ve svých domovech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečné opičí řádění v indické ÁgřeVideo: Reuters

 
Článek

Na severu indického státu Uttarpradéš leží na břehu řeky Jamuny stařičké město Ágra. Bohatá historie a památky zapsané na seznamu UNESCO aktuálně však nejsou tím, co by poutalo na tomto místě pozornost. Tu přitahují tisíce rozdivočelých opic, které místní lidi doslova utlačují.

Radní města médiím v polovině června sdělil, že se obyvatelé Ágry stali kvůli opicím vězni ve vlastních domácnostech, nemohou například ani využívat vlastní balkóny a terasy, aniž by je ochránili nějakou zástěnou. Také prý není možné, aby si děti venku hrály, protože by je opice mohly napadnout.

Video záznamy z ulic Ágry ukazují, že se pružní opičáci skutečně hned tak něčeho nezaleknou. Klidně obtěžují i řidiče projíždějících aut. Navíc kradou jídlo, kde se dá.

Problém je vystupňován tím, že členové hinduistických komunit uctívají opičího krále Hanumana, a tak otravná zvířata krmí, čímž podporují jejich přítomnost ve městě. Opice se sem začaly přemisťovat v důsledku úbytku lesů v okolí města. Ty byly jejich přirozeným prostředím. Nyní však musejí potravu shánět jinde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám